Liza Meri Prisli: Da sam se više potrudila, Majkl bi još uvek bio živ

3
Prva supruga Majkla Džeksona, pevačica Liza Meri Prisli, žali zbog toga što nije više uticala na tragično preminulu zvezdu i pomogla mu da se oslobodi loših navika, čime bi se sprečila njegova preuranjena smrt

Prva supruga pop zvezde Majka Džeksona, nekadašnja princeza rokenrola Liza Meri Prisli, žali što nije učinila mnogo više za preminulog pevača kojeg je volela i što ga barem nije pozvala telefonom u vreme kada je bio do guše u problemima.

- Znam da je možda naivno verovati da sam baš ja ta osoba koja je mogla da ga spase. Nije da nisam htela. Da sam samo okrenula njegov broj, da ga nisam tako oštro isključila iz svog života, da sam ga samo pitala kako je... Zaista žalim što nisam na vreme reagovala – ispričala je u emisiji Opre Vinfri ćerka Kralja rokenrola Elvisa Prislija.

Međutim, uprkos ogromnom osećaju krivice koji je tišti, pevačica veruje da je njen bivši muž svojim stilom života, naročito neprestanom zlopotrebom opijata i drugih lekova, na neki način bio osuđen na to da prerano napusti ovaj svet.

- Majkl se nalazio na putu bez povratka, a ja sam morala da skupim sve svoje snage da bih se presabrala i odbranila se od ogromne patnje. Ako bi on odlučio da vas ne želi u svojoj blizini, pogotovo ukoliko biste ga terali da se suoči sa nečim protiv čega on nije želeo da se bori, našao bi načina da vas otera. To je važilo čak i za članove njegove najuže porodice – ispričala je Lisa, kojoj je brak s Majklom bio drugi po redu i trajao je od 1994. do 1996. godine, ali su njih dvoje ostali u intimnim odnosima još nekoliko godina nakon razvoda.

Takođe, Liza Meri prisetila se svog poslednjeg razgovora sa pevačem.

- Trudila sam se da što više budem na distanci, dok se on trudio da otkrije moje namere. Pokušavao je da me isprovocira kako bi proverio da li ću ga emotivno ujesti, što ja nisam htela. Kada me je pitao da li ga volim, odgovorila sam mu da sam ravnodušna. Toliko je mrzeo tu reč da se rasplakao. Na samom kraju razgovora ispričao je kako se plaši da neko hoće da ga ubije kako bi se domogao njegovih kolekcija i imanja. Naveo je i izvesna imena koja ne mogu ovde da otkrivam. Moram priznati da sam se naježila kada sam to čula – ispričala je Prislijeva koja sa četvrtim mužem, gitaristom Majklom Lokvudom, njihovim zajedničkim blizancima i dvoje dece iz njenog prvog braka živi i radi u Engleskoj.

 

Pogledajte deo emisije u kojoj je gostovala Liza Mari Prisli:

makonda-tracker