čovek velikog srca

Njegove kolege su požurile na egzotične destinacije: Srpski fudbaler odmor koristi da pomogne najsiromašnijima (FOTO, VIDEO)

0

Umesto da, kao hiljade njegovih kolega, odmor iskoristi za leškarenje pored bazena i noćni provod, ovaj slavni Srbin odlučio je da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Neven Subotić je odavno pokazao da nije fudbaler "po klišeu". Izdvajao se od drugih po načinu života, po tome šta radi u slobodno vreme...

 

Nekadašnji reprezentativac i još član Borusije iz Dortmunda ima svoju humanitarnu fondaciju, a ovih dana boravi u Etiopiji gde pomaže izgradnju bunara za pijaću vodu, što je u toj siromašnoj afričkoj zemlji pravo blago.

 

Subotiću je ovo peti dolazak u Etiopiju, gde je već stekao status domaćina, čoveka koga obožavaju.

 

foto: Profimedia

- Ne postoji druga za mene. Gore je ležati pored bazena. Ovo je prava stvar. Kada dođem ovde, osećam se kao kod kuće, jer srećem sjajne ljude. Osećam prijateljstvo, svi želimo da živimo u boljem svetu, a svi imamo isti cilj - da stvorimo svet u kojem će naša deca i buduće generacije imati pristojan život - rekao je 29-godišnji Subotić.

 

O tome koliko je voda veliki problem u Etiopiji svedoče i ove Subotićeve reči:

 

- Nekada su đaci putovali i po nekoliko sati kako bi došli do vode za piće, zbog toga su propuštali časove u školi. Ali sada imaju higijenski ispravnu vodu i mogu da odlaze u školu na vreme.

 

foto: Profimedia

U proteklih pet godina, zahvaljujući Subotićevoj fondaciji, izgrađeno je više od 100 bunara.

 

- Voda je život. Svima je potrebno da imaju izvor, pogotovo ovi ljudi u ruralnim sredinama. Voda je osnova njihovog zdravlja, obrazovanja, njihove budućnosti - kaže Subotić, koga u svakom mestu dočekuju kao Mesiju, pogotovo deca.

 

- Druženje s tim ljudima, pogotovo s decom, zaista me ispunjava. Igramo fudbal, lepo se zabavljamo. Smejemo se često i stvarno uživam u tim trenucima - kaže Subotić.

 

 

makonda-tracker