Kao s razglednice

Bilja Krstić i Bistrik nam ove godine čestitaju praznike na nešto drugačiji način: Ovako je čarolija veća, a želje bliže ispunjenju

0

Šarmantna pevačica i orkestar Bistrik čestitaju vam ulazak u 2018. godinu na još veseliji način nego ranije, a Bilja Krstić otkriva i kako će ona i njeni saradnici provesti predstojeći period.

foto: Promo
foto: Promo

Navikli smo da ih na sceni vidimo u tradicionalnim kostimima shodno muzici koju stvaraju i izvode. Ovoga puta, pred Novu 2018 godinu i veliki broj koncerata u regionu i svetu, članovi orkestra Bistrik odlučili su da svojim prijateljima i poštovaocima muzike koju čuvaju poklone jednu drugačiju čestitku i požele najlepše želje. U božićnim kostimima!

 

Bilja Krstić: Dobra pesma je lek za svaku dušu


- Novu godinu i Božić obično provodim sa najbližima. Porodica mi je jako bitna i naša okupljanja i druženja, pa smo tako odlučili i da zabeležimo momente naše radosti. Milica, Lenka i ja, a sad i njihovi muževi i naša najveća sreća, moja unuka Noa, želimo svima veselje, osmeh, zagrljaj, dobro zdravlje, snagu i vedriju stranu pogleda i u onim manje lepim trenucima koji nas sve s vremena na vreme “posete”. Tradicionalno tokom decembra kitimo jelku, porodično, a ove godine smo se i kostimirali kako bi čarolija bila veća, a atmosfera još veselija i želje bliže ispunjenju - iskreno govori naša poznata umetnica Bilja Krstić .


Nakon praznika Bistrik 8. januara putuje u Mostar gde po prvi put nastupa za 16 godina postojanja. Nakon divnog iskustva u Zagrebu, u kom su svirali takođe po prvi put, sada se ukazuju prilike za posetu i drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije u kojoj smo svi lepo i zajedno živeli.

 

foto: Promo

Nakon toga slede koncerti u Banja Luci, 9. januara da bi u Beogradu ispred hrama Svetog Save 12. januara Biljina vokalna radionica Bistrik nastupila na sceni “Božićno seoce kod hrama”.


- Uvek se radujem novogodišnjim praznicima i godini koja stiže jer donosi nove lepe momente i puno dobre inspiracije. Godina za nama bila je uspešna, a sudeći po prvim nastupima u narednoj, mislim da će 2018. godina biti još plodnija kada je reč o našoj muzici - kaže Bila Krstić.

 

Zasluženo priznanje: Bilja Krstić nagrađena za izuzetan doprinos srpskoj kulturi

 

Prvog dana srpske Nove godine,14. januara, gosti su na Novogodišnjem koncertu Simfonijskog orkestra i hora RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića koji će biti održan u Sava Centru.

 

Koji dan kasnije putuju za Čačak 19.01, a poseban događaj koji Bilju i Bistrik motiviše je Svetosavski bal od 25. do 27. januara koji se održava u Parizu i koji je posebna čast za naše muzičare.

 

- Radno, veselo i hrabro “ulazimo “u novu godinu, nadamo se novim uspesima i koncertima i nastavljamo da čuvamo ono najdragocenije što naš narod ima, a to su tradicija, dobri običaji, radost, veselje, a pre svega dobra muzika - zaključuje istaknuta umetnica.

makonda-tracker