Premijera u martu

Preda mnom je najveći izazov u karijeri: Snežana Savić u ulozi žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita

0

U monodrami ispovesti "Ja, Jovanka Broz" scenariste i reditelja Milana Šarca, uloga nekadašnje prve dame poverena je glumici i pevačici Snežni Savić.

foto: Adria Media Arhiva
foto: Adria Media Arhiva

Snežana kaže da je pred njom najveći izazov u karijeri dugoj više od tri decenije, kao i obaveza da verno dočara lik žene koja je u stopu pratila Josipa Broza Tita.

Mi smo još na samom početku rada. Nekako je previše rano da se toj predstavi posvećuje neki prostor i daje toliki publicitet, mada je reč o vrlo značajnoj temi. Oduvek sam želela da tumačim tu ulogu, nema glumice koja takav izazov ne bi prihvatila. To je veoma veliki glumački zadatak i vrlo delikatna rola. Pokušaćemo da to uradimo na pravi način i da to bude na ponos", objašnjava za Kurir glumica.

Novi angažman dobila je po preporuci.

Uloga mi je poverena na inicijativu Filipa Davida i veoma mi je drago što su se setili mene. Dosta fizički ličim na Jovanku. Moj izgled je klasičan, a svakako bi mogla da je igra i žena koja uopšte nema fizičke sličnosti. Mi glumci uvek strepimo i kad je reč o manje zahtevnih rolama", iskrena je Snežana.

Rekao je da će joj sahraniti karijeru, ako ne pristane: Snežana Savić iskreno o seksualnom zlostavljanju (FOTO)

 

Tito i Jugoslavija našoj proslavljenog glumici ostaće u lepoj uspomeni.

Jovanka je obeležila jedno vreme vladavine 'najvećeg sina naroda i narodnosti'. Bila je tragična ličnost. Nikad je nisam upoznala, iako mi je bila želja. Bila je omiljena u narodu ne samo zbog svoje lepote nego i držanja", zaključuje glumica.

Snežana Savić dodaje da ipak nije imala prilike da lično upozna Josipa Broza.

Tita sam videla samo sa scene Doma sindikata. Recitovala sam za njega kao najbolji pionir. Govorila sam pesmu Branka Miljkovića. Okupili su se tada glumci iz svih bivših republika - Rade Šerbedžija, Milena Zupančić i drugi. Bio je tada već ozbiljno bolestan", prisetila se Savićeva.

"Oni ne žele da živim, ali ja želim": Jovanka Broz bila je hrabrija od većine muškaraca, a volja za životom nije je napuštala ni u najtežim trenucima

 

Monodramu "Ja, Jovanka Broz" publika će moći da vidi početkom marta. Milan Šarac, scenarista i reditelj, u profesionalnu biografiju upisao je dokumentarce o Radošu Novakoviću, Miri Trailović, Zoranu Radmiloviću, Miri Stupici...

makonda-tracker