Velika tuga

Preminuo na korak do 100-te: Poslednje zbogom kreatoru Duška Dugouška (FOTO)

0

Bob Givens, čovek iza crtanog junaka koji je osvojio srca publike širom sveta, preminuo je prirodnom smrću u bolnici Sent Džosefs u Burbanku, u 99. godini.

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

Bob Givens preminuo je 14. decembra prirodnom smrću, javljaju američki mediji. Biće zauvek upamćen kao animator i kreator neodoljivog Duška Dugouška. Ovaj crtać svojom zanimljivom pojavom i neustrašivošću brzo je osvojio srca publike.

 

Junak poznat po svojoj brbljivosti, njujorškom naglasku i luckastoj prirodi, hvatao se u koštac sa svim svojim neprijateljima, a deca sa svih strana sveta rasla su prateći njegove avanture.

foto: Profimedia

Prvi put se pojavio 30. aprila 1938. godine u filmu "Porky's Hare Hunt", ali tek u "Divljem zecu" (A Wild Hare) iz 1940. postaje figura koju danas poznajemo, piše Kurir. U tom filmu je po prvi put izvirio iz rupe i izgovorio svoju čuvenu rečenicu:

Šefe, koji ti je vrag?" koja će od njega napraviti jednog od najslavnijih animiranih likova svih vremena.

Inače, Givens je za Dizni radio na animiranom filmu "Snežana i sedam patuljaka", a kasnije ga je zaposlio Vorner Bros. Bio je vojnik u Drugom svetskom ratu, a radio je i na projektima kao što su "Popaj", "He-Man" i "Masters of the Universe".

 

Svoj posao je obavljao do početka 2000, nakon čega je predavao studentima.

foto: Youtube Screenshot

 

makonda-tracker