Pobedu ipak poneli gosti iz grada anđela

Iako je željeni duel izostao, uzbuđenje nije nikako: Svi detalji iza pogotka uz zvuk sirene Bogdana Bogdanovića (VIDEO)

0

Mnogi su priželjkivali da noć između subote i nedelje bude obeležena srpskim NBA derbijem, kada bi se jedan naspram drugog našla dva reprezentativca naše zemlje...

foto: Kurir
foto: Kurir

Međutim, Miloš Teodosić još uvek nije zaigrao posle povrede u svom drugom NBA nastupu, a Bogdan Bogdanović doživeo je poraz sa Kingsima od Los Anđeles Klipersa. U ovom meču, on je za 22 minuta na parketu ubacio 10 poena, šutirajući 3/6 za dva, 1/2 za tri, uz dve osvojene lopte, te po blokadu, skok i asistenciju, kao i pet izgubljenih lopti.

 

U centru pažnje je bila odluka trenera Dejva Jergera u finišu meča, u kome je Sakramento imao i 18 poena prednosti, a na kraju izgubio.

 

Krenuo Teodosićevim stopama: Verio se Bogdan Bogdanović?

 

Iako je Bogdanović pred sam kraj treće deonice postigao koš uz zvuk sirene, kada je na red došla napeta završnica utakmice navijači Kingsa su očekivali da će on biti na parketu... Nakon što je Blejk Grifin 3,7 sekundi pre kraja pogodio koš domaćih i doneo Klipersima prednost od 95:97, u poslednji napad je, posle tajmauta, Sakramento krenuo bez Bogdana.

Dogodilo se to da Badi Hild, najbolji košgeter ekipe na ovom meču sa 27 poena, nije iskoristio poslednji napad jer je bio izuzetno dobro čuvan, pa je pobeda pripala Klipersima. Sam poraz navijačima je teško pao, ostavivši utisak da je Bogdanoviću trebalo ukazati šansu kada se pobednik odlučivao.

Bogdanović pogodi uz zvuk sirene na kraju treće četvrtine, a nije čak ni na parketu u poslednjoj akciji? I onda neka mi neko kaže da Jerger zna šta radi. U redu, Hild je pogađao, ali ako imate jednu opciju na koju idete, odbrana će da vas kazni", bio je besan jedan od navijača Sakramenta.

 

makonda-tracker