Zvezdana Jovanović-Popović: Stefan je gazda u našoj kući

Voditeljka Zvezdana Jovanović-Popović prvi put nakon rođenja šestomesečnog sina otkriva koliko ju je roditeljstvo promenilo i opisuje zbog čega misli da joj se uloga majke desila u pravom životnom dobu
0
1 / 2 Foto: Ivan Dobričić

Kada im se 2. marta, nakon skoro dve godine braka, rodio sin Stefan, voditeljka televizije Fox Zvezdana Jovanović -Popović i njen suprug, ekonomista Zoran Popović, spoznali su sve čari roditeljstva. Mali naslednik došao je kao prirodan sled bajkovite romanse koju su voditeljka i njen izabranik nakon godinu dana veze 2009. godine krunisali romantičnom ceremonijom venčanja u krugu roditelja i najbližih prijatelja na Sejšelima. Ova atraktivna tridesetpetogodišnja dama već sedam meseci uživa u majčinstvu koje je njenom životu donelo novi smisao.

- Otkako sam postala mama, moj život se promenio toliko da ga više i ne prepoznajem. Sada je Stefan gazda u kući. Pošto su mi tokom trudnoće doktori preporučili mirovanje, stigla sam da pročitam skoro sve stručne knjige o roditeljstvu, pa sam bila ubeđena da vladam materijom kada sam krenula na porođaj. Međutim, čim je Stefan došao na svet, poništio je sve teorije za koje sam znala. Ne postoji nijedna knjiga koja može da vas pripremi za majčinstvo. Uplašila sam se kada sam postala majka jer su mi se posle porođaja smenjivali osećaji neverovatne sreće kada ga vidim i neke vrste straha da li ću znati i umeti da ga izvedem na pravi put. Porodila sam se carskim rezom, a najveću podršku tokom prvih dana oporavka pružao mi je moj suprug koji je mesec dana odsustvovao sa posla kako bi što više vremena proveo s nama. Moja mama Vjekoslava, koja je po struci pedijatar, sve vreme je uz mene i to mi je ogromna pomoć – otkriva Zvezdana koja se prvi put u ulozi majke ostvarila osam dana pre svog trideset petog rođendana.

- Nedavno sam sa svojim drugaricama koje su se nedavno porodile komentarisala da li bi bilo bolje da nam se majčinstvo desilo kada smo bile mlađe. Smatram da je pravo vreme onda kada čovek stekne određena iskustva, ali s druge strane za Stefana je potrebna ogromna energija pa je iz tog ugla možda bolje da se sve desilo ranije. Ipak, njegovo rođenje doživljavam kao krunu svog života i nešto najlepše što je moglo da mi se desi – govori šarmantna voditeljka koja trenutno ne razmišlja o novoj trudnoći.

- Zoran i ja smo zajedno smislili ime za našeg naslednika i ono budi uspomenu na mog pokojnog deku. Iako sam tokom trudnoće razgovarala sa suprugom o tome kako ću biti stroga majka, kada se rodio naš sin, shvatila sam da će ipak tata biti autoritet, dok ću ja padati na svaki njegov mig. Za sada ne planiram drugu trudnoću jer je Stefan hiperaktivan i sigurna sam da ne bih mogla da podižem još jedno dete. U retkim trenucima razmišljam o poslu jer se ovom profesijom bavim već šesnaest godina i nedostaje mi taj brz tempo života. Kada se posle porodiljskog odsustva vratim na televiziju, u prvim danima baka će biti najveća pomoć oko deteta, a onda ćemo sigurno za Stefana naći i odgovarajući vrtić – zaključuje Zvezdana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker