Ilija Bozoljac: Žarko je ljudska veličina

1
Mladi teniser Ilija Bozoljac otkriva kako je u Njujorku upoznao čuvenog glumca Žarka Lauševića koji ga je oduševio svojom pozitivnom energijom, ali i vedrim pogledom na svet
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Otkako je pre sedamnaest godina u centru Podgorice iz pištolja usmrtio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, životna drama slavnog glumca Žarka Lauševića (50) neprekidno dobija nove obrte, pa i interesovanje domaće javnosti za njim ne jenjava. O Lauševićevoj svakodnevici u Velikoj jabuci malo se zna, a tek poneko ima priliku da uživa u društvu jednog od naših najtalentovanijih umetnika s ovih prostora. Među malobrojnima koji su sa Žarkom proveli ugodne zajedničke trenutke, nedavno je bio i naš teniser Ilija Bozoljac (25), koji se tokom trajanja turnira US Open u Njujorku nekoliko puta video sa čuvenim glumcem.

- Upoznao sam Žarka preko zajedničkih prijatelja koji žive u Americi i nekoliko puta smo izašli zajedno. On je sjajan čovek koga je teško opisati rečima, a tek kada ga upoznate, shvatite da je ljudska veličina. Nasmejan je i šarmantan, pričljiv i gde god da se pojavi zrači neverovatnom optimističnom energijom – prepričava sportista svoj prvi utisak o Lauševiću. Uprkos tome što tokom poslednjih deset godina koliko Žarko boravi u Americi, domaći mediji nagađaju da živi veoma skromno, a spekulisalo se i da je na rubu egzistencije, Bozoljac ističe kako je njega ostavio utisak veoma opuštene i druželjubive osobe i nije primetio da mu nešto fali.

- Nismo mnogo razgovarali o uslovima njegovog života, pošto smo bili zajedno u noćnom provodu, uglavnom smo pričali o veselijim temama. Mislim da njemu i nije toliko loše. Nisam siguran čime se on konkretno trenutno bavi, ali znam da bi trebalo ponovo da počne sa glumom, ali u američkoj produkciji. Stvarno smo se lepo družili, a kada sledeći put otputujem tamo, verovatno ćemo se opet videti – kaže Ilija koji je Lauševića zavoleo još ranije zahvaljujući njegovim čuvenim filmskim rolama. Inače, za razliku od većine svojih srpskih kolega koji na turnire vode svoje lepše polovine, mladi teniser je u SAD-u boravio sam, budući da trenutno nema devojku.

- Kod mene se na emotivnom planu ne dešava ništa novo. Još nisam upoznao pravu devojku i mislim da za to ima vremena. Uživam u svojoj slobodi i zaista mi tako prija, pa to sada ne bih menjao. Trenutno sam predan karijeri i nemam mnogo vremena za ozbiljne veze koje bi bile vredne pomena – ističe Bozoljac koji ne krije da je u ljubavi pomalo ljubomoran, što ne smatra svojom manom, nego vrlinom kojom se ponosi.

- Ne mogu za sebe da kažem da sam bolesno ljubomoran. Nikada nisam dosađivao devojci nepotrebnim pitanjima, ali ljubomora je prisutna u granicama normale. Mislim da na taj način muškarac uvek pokazuje dami da mu je stalo do nje i to devojke u suštini pomalo i vole – tvrdi teniser koji je učestvovao i na upravo završenom Dejvis kupu u srpskoj prestonici.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker