Džej Zi i MC Hammer zaratili preko Twittera

0
Nakon što je američki reper Džej Zi u svojoj novoj pesmi So Appaled prozvao nekadašnju veliku zvezdu Mc Hammera da je finansijski propao, uslodio je žestok obračun preko društvene mreže Twitter

Džej Zi je u novoj pesmi So Appaled, objavljenoj u okviru G.O.O.D. Friday projekta koji vodi Kanije Vest, odrepovao stihove: Hammer je ostao švorc, pa ja dobro pazim / izgubio sam 30 miliona, pa sam potrošio još 30 / jer, za razliku od Hammera, za mene 30 miliona nije ništa – ali verovatno nije ni slutio da će zaboravljena zvezda MC Hammer čuti tu pesmu i da će uslediti žestok odgovor.

- Odgovor za Džej Zija dolazi 31. oktobra. A ja sam znao da mi nešto sprema. Ako si hteo da zadobiješ moju pažnju, uspeo si. Unerediću te – napisao je bivši rep superstar.

Nakon što su Džej Zijevi fanovi pohrlili u odbranu svog miljenika, MC Hammer objavio je video u kojem udara u bokserski džak, uz komentar da se to odnosi na kolegu koji ga je uvredio. Ali, pre nego što je Džej Zi uspeo da na ovo odgovori, Hammer je sam smirio strasti.

- Nema potrebe za tolikim nasiljem - vraćam se u svoje vrećaste pantalone (one su svojevremeno bile njegov zaštitni znak) koje te tako uspešno dekoncentrišu – zapisao je reper.

Pravo ime MC Hammera je Stenli Kirk Barel, a najpoznatiji je po hitu U Can't Touch This iz 1990. godine. Pod poznatim pseudonimom prvi album objavio je 1987. godine. Posle finansijskog kolapsa koji je počeo 1996. godine sa albumom Inside Out, a nastavio promašenim investicijama u filmsku i muzičku industriju, razne modne linije i internet portale, MC Hammer je stvarno bankrotirao. Ali, njegov najnoviji poduhvat je ovogodišnje osnivanje agencije Alchemist Management koja se bavi promocijom i organizovanjem takmičenja i takmičara iz oblasti borilačkih veština. Istovremeno, reper je nastavio i sa prisustvom u medijima, jer je povremeno objavljivao nove snimke, lansirao filmove, emisije, knjige i web sajtove, a veoma rano počeo je da koristi i Twitter. Procenjuje se da njegov account prati osam puta više sledbenika nego što ih ima Džej Zi, i da je verovatno na tom sajtu popularniji čak i od Kanije Vesta.

makonda-tracker