Strip i film o životu osnivača Facebooka

0
Biografija dvadesetpetogodišnjeg programera jevrejskog porekla Marka Zakerberga, koji je dok je bio student na Harvardu stvorio Facebook, pojaviće se u obliku stripa krajem decembra u knjižarama, a u oktobru stiže i film Social Network

Strip pod nazivom Mark Zuckerberg: Creator of Facebook biće objavljen krajem godine, a prati osnivanje najpopularnije društvene mreže, sukobe između prijatelja koji su potom usledili, kao i veliki trijumf za Zakerberga i kasniju apsolutnu dominaciju Facebooka. Međutim, film Social Network koji bi trebao da se pojavi u oktobru a režirao ga je Dejvid Finčer (Fight Club), dok je scenario napisao Aron Sorkin (autor serijala West Wing), nije naišao na odobravanje osobe o kojoj govori.

- Voleo bih da niko ne snima filmove o meni dok sam još uvek živ - izjavio je Mark Zakerberg na IT konferenciji kojoj je prisustvovao u junu.

Inače, Facebook je u julu postao mreža sa više od 500 miliona korisnika, a Zakerberg se našao na na 35. mestu na listi najbogatijih Amerikanaca, sa bogatstvom procenjenim na preko 6, 4 milijarde dolara.

makonda-tracker