Košarkaške legende na turniru u Rasu

Posle 12 dana nadmetanja kraj najstarije srpske svetkovine Crkve svetih apostola Petra i Pavla u Rasu, završeno je drugo izdanje basket turnira Tri na Tri.
0
1 / 26 Foto: Promo

Ove godine turnir su promovisali najbolji srpski košarkaš svih vremena Dragan Kićanović, aktuelni kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić, bivši proslavljeni reprezentativac Dejan Tomašević, zatim glumac Nikola Vujović, pevači Aco Pejović, Saša Kovačević, član sastava Beogradski sindikat Boško Ćirković- Škabo, Nikola Hadži Nikolić iz grupe 357 i pevačica Marijana Zlopaša.

Kada je 12. septembra turnir otvorio Nenad Krstić na Sportskom terenu kraj Petrove crkve bilo je prisutno više od 2000 gledalaca. Publika je ovacijama pozdravila neviđen gest kapitena naše reprezentacije, koji je samo dva dana po završetku utakmice za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Turskoj sa Litvanijom održao dato obećanje i stigao u Rašku oblast.

Potpuno istovetan ambijent ponovio se u nedelju 26. septembra na zatvaranju turnira, koji je uveličao nekadašnji centar naše reprezentacije Dejan Tomašević, čovek koji je osvojio sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentativnoj košarci. Velikan naše košarke pred prepunim tribinama na kojima se okupilo 3000 ljubitelja dobre košarke uručio je priznanja najboljim ekipama i pojedincima, a i sam je doneo nekoliko vrednih poklona koji su podeljeni najboljim basketašima.

Posebno vredan pažnje je potez Dragana Kićanovića. Legenda srpske košarke darovao je organizatora turnira KK RAS sa dva najmodernija koša, na taj način održao je obećanje dato prošle godine kada je prisustvovao prvom izdanju ovog turnira.

makonda-tracker