Lepa Lukić: Za pravu ljubav nikad nije kasno

1
Pevačica Lepa Lukić prvi put priča o tome kako je upoznala svog supruga Milana Milanovića sa kojim će uskoro obeležiti deset godina skladnog braka protkanog ljubavlju i smehom
foto: Alo
foto: Alo

Da ljubav ne pita za godine, uverila se i legendarna pevačica narodne muzike Lepa Lukić (70) koja je najtananija osećanja ispevala u mnogobrojnim hitovima tokom pet decenija duge karijere. Prava ljubav neočekivano je zakucala na njena vrata kada je bombardovanje Srbije 1999. godine zateklo na turneji po Kanadi sa kolegom Marinkom Rokvićem, gde je upoznala i svog sadašnjeg supruga Milana Milanovića (70).

- Posle bombardovanja dobila sam poziv da nastupam u poznatom restoranu Meris u Torontu, gde je svake večeri dolazio i Milan. Jedan od članova orkestra bio je oženjen Bugarkom Marijanom, koju je Milan krstio, pa su me jedne večeri pozvali da sednem za njihov sto. Tada smo se nas dvoje i upoznali, a on mi je u jednom trenutku rekao: Gospođo Lepa, pa što ne izvadite kanadske papire? Evo ja mogu da se venčam sa vama, ne morate ništa da imate sa mnom, hoću samo da vam pomognem. Na to sam zgranuto odgovorila: Da se udam zbog papira? Ne dolazi u obzir! Ipak, on je nastavio da dolazi svake večeri i zvao me je da pevam za njegovim stolom, ali to sam zbog drugih gostiju odbijala. Bio mi je neverovatno odbojan u početku, ali kako je vreme prolazilo primetila sam da me nekako drugačije gleda. Sećam se da sam rekla harmonikašici Verici koja nam je posle bila i kuma: Jao, što me ovaj čovek nervira, toliko je uporan! Prošla su tri meseca, a on je jedne večeri zvao Vericu i mene da sednemo za njegov sto. Počeo je da me gurka nogom i u ruku mi je stavio parfem. Pošto je muzika nastavila da svira, ostali smo sami kada mi je rekao: Šta da radim? Ja, ženo, ne mogu da spavam noćima jer mislim samo na tebe, a ja sam mu mrtva ozbiljna odgovorila: Pa, šta mogu da uradim da te spasem? Zamolio me je da izađemo na piće, a ja sam, naravno, već bila spremna da se vidimo i zabeležila sam broj njegovog telefona. Pre toga, primetila sam da tri dana nije dolazio na moj nastup i shvatila da moje srce nije ravnodušno. Nešto je proradilo u meni, a to je najopasnije kada se desi u tim godinama. Tada sam shvatila da sam još živa - priseća se Lepa uz osmeh i nastavlja svoju uzbudljivu ljubavnu priču.

- Sećam se kao da je bilo juče: bio je četvrtak, a trebalo je da se vidimo u subotu. Međutim, ja sam ga pozvala ranije i, iako je trebalo da se vidimo u kafiću, na kraju smo otišli kod njega na kafu, a on mi je pri tom i izmasirao stopala jer sam prethodne večeri dugo pevala. Iako je tada među nama sve bilo samo drugarski, više se nismo razdvajali. Toliko sam se zaljubila da sam posle htela da crknem kada ne dođe da me sluša u restoranu. Pre nego što sam se vratila u Srbiju odlučili smo da se venčamo 24. oktobra 2000. godine, ali ne zbog papira - duhovito priča pevačica i otkriva kako je uprkos povremenoj razdvojenosti uspela da sačuva desetogodišnji brak sa suprugom Milanom koji živi na relaciji Toronto - Beograd.

- Ne smeta mi što smo ponekad razdvojeni jer moj posao je takav da podrazumeva odsustvovanje od kuće. Meni niko ne može da spreči da pevam, a Milan mi je na samom početku rekao: Nikada ti ne bih zabranio da pevaš jer bi to bila greota. Milan je normalan i pametan čovek i to nas i drži zajedno. Od samog početka bio je upoznat sa mojim poslom, a odavno nismo deca da bi trebalo samo da se čuvamo i gledamo kad ćemo u krevet. Mi bežimo od kreveta kao đavo od krsta! (Smeh) Bitno mi je da imam druga na koga moga da se oslonim u razgovoru, da možemo da savetujemo jedno drugo i budemo zajedno makar u mislima. Nikada mi nije bila potreban udaja jer sam sposobna da sama sebe izdržavam. Ali ne volim samoću i uvek sam želela da budem kao svaka druga obična žena, da imam decu i muža. Potpisivanje papira ne znači ništa jer često ume i da pokvari vezu, ali opet znam da tako pripadam jednom čoveku, a to mi je uvek bilo važno - tvrdi kraljica narodne muzike koja sa puno ljubavi govori o svom mužu.

- Milan je vrlo strpljiv i nije ljubomoran pa među nama nikada nije bilo nepotrebnih scena. Zove me Srećko i uvek mi kaže da slobodno izlazim, jer on ne voli da se medijski eksponira. Inače mnogo lepo peva, čak nam se i glasovi slažu. Uživa da mi pokloni ružu ili neku sitnicu koja mi mnogo znači. On je stvarno gospodin čovek, a opet je neverovatno duhovit, tako da se zajedno iskidamo od smeha. Nisam verovala da će mi se u tim godinama desiti prava ljubav, ali desila se - završava Lepa koja se nedavno vratila iz Kanade, a uskoro je očekuje i snimanje treće kompilacije pesama za Grand produkciju.

Jelena Kulović

makonda-tracker