Za ulogu doktora Vase

Pred 50. izvođenje Hipnoze jedne ljubavi: Zoranov brk za Dragana Petrovića Peleta

0

Na pozorišnim Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru poslednje večeri u zvaničnoj konkurenciji, nagradu Zoranov brk dobio je Dragan Petrović Pele, za ulogu doktora Vase u predstavi "Hipnoza jedne ljubavi". Predstava će večeras, inače, po 50. put biti izvedena na matičnoj sceni, a dobila je nagradu za najbolju predstavu festivala.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

 

Publika je ovacijama ispratila glumce Zvezdara teatra, koji su izveli briljantnu predstavu po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Dušan Kovačević ne odustaje od svog stila, on je tvrdoglav i uporan i istrajava u svom žanru", kaže Petrović, piše Kurir. "Nama je bilo veoma zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga pedesetak puta", izjavio je poznati glumac nakon predstave.

O radu na samom komadu Dragan kaže da mu je bilo zadovoljstvo raditi s kolegama.

To su moji nekadašnji studenti. Ja inače imam dva Brka i mogli su da ga daju nekom od njih, jer su i oni učestvovali u zajedničkoj hipnozi publike i nas na sceni", kazao je on.

foto: Damir Dervišagić

Odluku žirija, kao i činjenicu da je ušao u najuži krug za nagradu Dana Zorana Radmilovića, Pele komentariše rečima da voli da dobija nagrade.

Svako voli da bude pohvaljen, ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče i nisam baš nešto ustreptao", rekao je on i uz smeh kazao da voli da dobija nagrade, naročito kad su novčane, i da tada ustrepti.

Drama "Hipnoza jedne ljubavi" biće izvedena po 50. put na matičnoj sceni, u Zvezdara teatru, a dobila je nagradu za najbolju predstavu festivala. Takođe, Svetlana Ceca Bojković dobitnik je nagrade za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu lezbijke Dragice u komadu "Moja ti" Ateljea 212.

makonda-tracker