Tribeca i Cosmopolitan: Humanitarna aukcija fotografije za Sigurnu kuću

0
U organizaciji prestižnog beogradskog restorana Tribeca i magazina Cosmpolitan održana je humanitarna aukcija za prikupljanje sredstava za projekat Sigurna kuća

U bašti restorana Tribeca 19. avgusta organizovano je veče Žena i Vino. Poznate beogradske dame bile su inspiracija umetniku Nebojši Babiću da tom prilikom predstavi i istoimenu kolekciju od dvadeset fotografija. Ideja i želja organizatora bila je da se nakon mesec dana izložbe na otvorenom organizuje humanitarna aukcija ovih fotografija sa koje bi čitav prihod bio uplaćen za projekat Sigurna kuća.

- Cosmopolitan, kao poznati ženski časopis, uočava i pomaže potrebe žena u Srbiji, pa čak i kad se te potrebe javljaju u vidu potreba za Sigurnom kućom, tako da mi je izuzetno drago što je Cosmopolitan i ovog puta imao učešća u organizaciji humanitarne aukcije kao što je ova – otkrila je Nataša Davidov, glavna i odgovorna urednica časopisa Cosmopolitan, i jedna od modela na fotografijama Nebojše Babića.

Mnogobrojne zvanice iz javnog života koje su se odazvale ovoj humanitarnoj aukciji, imale su priliku da degustiraju različita vina poznatih domaćih vinarija, a isto tako i dajući svoj doprinos ovom humanitarnom cilju, učešćem u tajnoj aukciji postanu vlasnici jedne od fotografija. Konačan iznos prikupljenih sredstava koja se direktno uplaćuju na račun Sigurne kuće, biće objavljena do kraja nedelje.

- Sakupljena sredstva u ovoj akciji daće dodatnu injekciju svima nama da do prvog oktobra sakupimo dovoljno novca i završimo treći objekat ovog tipa u Beogradu. Osim regularnih prostorija treća kuća imaće obdanište, predškolsko i modernu kuhinju, a moći će da primi 25 osoba – rekla je Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće.

makonda-tracker