Prvi udarac ju je oborio na zemlju

Novi detalji tragične smrti pevačice Jelene Marjanović: 10 minuta za svirepo ubistvo?

0

Jelena Marjanović život je izgubila u kanalu. Bila je odvučena desetak metara do vode, nakon što je od već prvog udarca pala...

foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić
foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. godine u periodu od 16:49 do 17:30 odvojio od ćerkice Jane i počinio stravičan zločin nad suprugom Jelenom. Odsutan je bio desetak minuta. Potom se vratio do deteta i prijavio nestanak žene, odnosno pozivao prijatelje i rodbinu. Ovo je, saznaju Novosti, suština naredbe za sprovođenje istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je sa devet udaraca tupim predmetom ubio suprugu Jelenu Marjanović.

Pevačica je usmrćena u kanalu, a u nalazu veštaka se navodi i da je prvi udarac dobila u nogu, da je pala, a da je zatim vučena desetak metara do vode gde je i usmrćena. Kako se saznaje, Zoran Marjanović je u odbrani naveo da su ga tokom šetnje sa ćerkom Janom po nasipu i dok je Jelena trčala, mimoišli jedan biciklista i čovek sa štapom.

Zoran pominje i četvoricu karatista iz lokalnog kluba, koji su ih zaobišli kolima na nasipu", navodi sagovornik. "To sve sada treba ispitati iznova. Jer njihovih izjava nema u spisima tužilaštva. Sporne su i izjave dosadašnjih svedoka. Čeka se nalaz veštačenja baznih stanica od tog dana. Toga još nema u spisima tužilaštva. On treba da locira tačno mesto sa kog je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, ali i gde su u tom trenutku bili ostali Marjanovići."

Zoran je nestanak Jelene prvo prijavio policajcu Borisu Puciću iz Borče, koji je nedavno svedočio u tužilaštvu. Pucić, inače prijatelj bračnog para Marjanović, poslao je Zoranu u poruci telefone PS Borča i PU Beograd, kako bi prijavio nestanak. Zatim, svojim je vozilom došao do nasipa, kako bi pretraživao teren. Pucić je, saznaje se, naveo da su se zaustavljali svakih 100 do 200 metara i silazili u kanal sa dunavske strane kako bi tražili Jelenu.

Nikome nije padalo na pamet da traži Jelenu tamo gde je nađena sutradan, jer kako je objasnio, sve je sa te strane bilo čisto i vidljivo", kaže sagovornik. "Ipak, s obzirom na to da je okolo močvara sumnjalo se da je Jelena tu negde."

Zoranu Marjanoviću je na teret stavljeno teško ubistvo, ali ukoliko se pojave novi dokazi može da dođe i do prekvalifikacije dela. Posebno je sporan otisak stopala sa druge strane kanala, na kome je bilo Jelenine krvi. Do danas se ne zna kome pripada trag te obuće. Nepoznanica je i muški DNK na donjem delu Jelenine trenerke i na domalom prstu, sa kog je skinuta njena venčana burma.

foto: Nebojša Mandić

Nastavak istrage protiv Zorana Marjanovića zakazan je za ponedeljak kada će biti saslušani novi svedoci.

makonda-tracker