Branislav Lečić: Spletke zatvaraju vrata mog srca

Uprkos činjenici da ga mnoge žene doživljavaju kao dobrog frajera, harizmatični glumac Branislav Lečić sebe smatra običnim muškarcem i mašta o ljubavi za sva vremena koja u životu održava dušu
0
1 / 2 Foto: Luka Šarac

Iako je nedavno napunio pedeset i pet godina, vrsni glumac Branislav Lečić i dalje važi za jednog od najvećih zavodnika na domaćoj javnoj sceni u čijem naručju bi poželele da se nađu  brojne dame. Za njegovu neprolazni status fatalnog muškarca najviše je zaslužna neosporna harizma kojom zrači, ali i činjenica da ga mnogi doživljavaju kao izuzetno moćnog i uticajnog muškarca. Uprkos emotivnom brodolomu koji je preživeo 2007. godine kada se njegov trinaestogodišnji brak raspao na sitne delove, Lečić nikada nije prestajao da veruje u večnu i iskrenu ljubav.

- Naučen sam da verujem u bolju budućnost i ubeđen sam da večna ljubav zaista postoji. To je dimenzija koja nas čupa iz svega, da nje nema, ništa ne bi imalo smisla. Ona je oslobođenje i ako bismo izgubili mogućnost da volimo i budemo voljeni, izgubili bismo i dušu – započinje umetnik koji uprkos činjenici da deluje veoma samouvereno, nikada nije krio da je u samoj srži veoma osetljiv i emotivan čovek satkan od najfinijih emocija. Njegova najveća slabost su pripadnice nežnijeg pola, a ukoliko odluči da se nekoj preda, daje se do kraja i bez rezerve ne razmišljajući o neželjenim posledicama koje može da donese novi dan.

- Lepota je izazov, a za mene su najveći podstrek oduvek bile emocije koje sam bez razmišljanja i bezrezervno davao, ali sam to isto tražio i od druge strane. Kada su ljudi iskreni i otvoreni jedno prema drugom, ništa nije komplikovano i svaka situacija je rešiva. Međutim, ako u odnosima bilo koje vrste, a pogotovo u ljubavnoj vezi, krenu spletkarenja, ja automatski zatvaram vrata svog srca ne pitajući se za posledice ili bol koji bi potencijalno mogao da usledi – ističe zvezda kultnog filma Specijalno vaspitanje. Nikada preterano romantičan, često u ulogama loših momaka i nadasve šarmantan, postao je prototip savremenog čoveka koji zna šta hoće, ali uprkos tome sebe nikada nije doživljavao kao dobrog frajera.

- To je vezano za lični doživljaj. Sebe ne doživljavam na taj način, već kao autentičnu ličnost. Istina je da ima nečeg krajnje muškog u meni, to osećam i toga se ne stidim, naprotiv, ponosim se time. U biti sam sasvim normalan i opušten čovek, ne uveličavam sebe niti smatram da sam veći od drugih. Osoben sam i to tražim od svakog iz svoje okoline – zaključuje potencijalni učesnik rijaliti šou-programa Farma.

Moni Marković

makonda-tracker