Novak Đoković: U sjajnoj sam i stabilnoj vezi

Slavni teniser Novak Đoković priča o poverenju koje ima u svoju devojku Jelenu Ristić, otkriva koliko se trudi da njihov odnos ničim ne bude narušen i govori na koji način provodi slobodno vreme kad nije s njom
1
1 / 4 Foto: Luka Šarac

Momak koji istoriju srpskog tenisa ispisuje zlatnim slovima i već se godinama nalazi na samom vrhu ATP liste, dvadesettrogodišnji Novak Đoković, oduvek je tvrdio da su mu konstantan i uporan rad, kao i bezgranična podrška roditelja i mlađe braće Marka i Đorđa, uvek bili najvrednija pomoć kojom je preko trnja stigao do zvezda. Veliku podršku ima i u svojoj nežnijoj polovini, devojci Jeleni Ristić, koja ga često prati na turnirima. Na poslednjem US Openu koji je organizovan u Njujorku, to nije bio slučaj. Novak je pored napornih mečeva i dugih treninga slobodno vreme trošio i na zabavu koja mu je najviše prijala.

- Po završetku turnira u Sinsinatiju i Torontu, moj fitnes trener i ja smestili smo se ili bolje rečeno sakrili u jedno predgrađe Njujorka, tačnije, u naselje Alpine koje više pripada Nju Džersiju. Ugostili su nas moji porodični prijatelji kod kojih imam apsolutno sve: teren za trening, hranu i smeštaj. I dok su dani rezervisani za treninge, noću se takmičimo u bilijaru i otkriću vam da sam trenutno najbolji u našem malom turniru koji smo organizovali. S obzirom na to da se na ovom imanju nalazi i veštačko jezero, odlazimo i na pecanje, što me izuzetno opušta – opisuje Novak.

Iako mnogi sportisti ne vole da govore za medije i trude se da svoju intimu po svaku cenu sakriju od njih, srpski teniser ne smatra da su novinari neprijatelji slavnih ličnosti, već sastavni deo njihovih života.

- Profesionalni sportisti ne mogu bez novinara, a ni oni ne mogu bez nas. Ne volim da otkrivam svoju najdublju intimu i detalje iz privatnog života čuvam za sebe kako ne bih upao u neplanirane neprilike – kaže slavni teniser.

Činjenica da ga paparaci svuda prate, a fanovi motre svaki njegov korak, naučila ga je da bude obazriv i pazi kako se ponaša u javnosti.

- S obzirom na to da se danas maltene čitav život odvija preko Interneta i Facebooka, dovoljan je samo jedan sekund koji može da pokvari odnos sa devojkom, majkom, ocem ili ostalim članovima porodice. Trudim se da ne radim ništa što bi njima zasmetalo ili im nanelo neku štetu – ističe teniser.

Već tri godine ovaj momak uživa u ljubavnoj romansi sa svojom devojkom, dvadesettrogodišnjom Jelenom Ristić, za koju je često isticao da mu njena podrška mnogo znači, čak i pored činjenice da je on jedan od najpoželjnijih neženja na planeti.

-  Mlad sam, volim dobru zabavu i provod, ali u sjajnoj sam i stabilnoj vezi sa devojkom koja me u potpunosti čini srećnim – rekao je Novak u intervjuu za hrvatsku nacionalnu televiziju.

I njegova braća, devetnaestogodišnji Marko i pet godina mlađi Đorđe, takođe se profesionalno bave tenisom, a kao stariji brat Novak je uvek tu da ih posavetuje i uputi na prave vrednosti.

- Nadam se da će za deset godina Đokovići biti velika teniska dinastija. Stoprocentno sam uz svoju braću i u zavisnosti od slobodnog vremena pomažem im koliko god mogu. Oni su uvek bili uz mene i videli su da je teško opstati u ovom sportu kao broj jedan, tako da su veoma svesni koliko još moraju da rade i da se trude kako bi ostvarili uspeh – kaže Đoković.  

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker