Jedina želja bila joj je da je živa i zdrava

Pre 5 godina na istom mestu gde i Tošetov, još jedan MLADI ŽIVOT SE UGASIO: Poslednje reči lepe glumice

1

U povratku za Zagreb 23. oktobra 2013. godine, Dolores Lambaša je od siline udarca vozila koja su se sudarila i sletela su s puta, iako vezana, izletela kroz prozor. Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, bila je prevezena u bolnicu gde je odmah i operisana. Međutim, samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku, u 32. godini...

foto: Adria Media Arhiva
foto: Adria Media Arhiva

Poznata hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica Dolores Lambaša, bila je na vrhuncu karijere kada je tragično izgubila život. Kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu u Iloku, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju. Nakon zabave sa prijateljima, Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba.

 

23. oktobra 2013. godine u 6:45 sati ujutru, njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom. Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana izletela je kroz prozor.

Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je... Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć", prepričao je nakon nesreće jezivu scenu vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu gde je odmah operisana, međutim zbog težine njenih povreda lekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku. Nesreća u kojoj je tragično stradala dogodila se kod Slavonskog broda, na istoj deonici puta na kojoj je 6 godina ranije poginuo i Toše Proeski.

 

Kajala se što mu nije rodila sina: Žene koje je voleo Toše Proeski


Glumicu čijoj lepoti su se svi divili, mnogi su je nazivali ikonom novijeg hrvatskog filma, a najveću popularnost doživela je u filmu "Verujem u anđele", kao i u serijama "Odmori se, zaslužio si", "Zauvek susedi", "Zakon ljubavi", "Najbolje godine", "Ruža vetrova", kroz koje ju je upoznala i srpska publika.

 

Majka nastradale glumice Dolores Lambaše nezadovoljna presudom: Ići ću i do Brisela ako treba!

Njen privatan život konstantno je intrigirao javnost. Naime, Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a jedan od njih bio je čuveni glumac Frano Lasić, koji posle tragedije nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj devojci. Prvi poznati dečko lepe glumice bio je njen kolega Ivo Gregurević, sa kojim je imala veoma burnu vezu. Više puta su raskidali i mirili se, najavljivali i otkazivali venčanje, da bi nakon 5 godina ipak raskinuli vezu.

Još jedan njen poznati partner bio je biznismen Josip Radeljak, sa kojim je bila u vezi 3 godine, a pred Doloresinu smrt kružile su glasine da je u vezi sa 10 godina starijim rediteljem Goranom Rukavinom.

 

 

foto: Adria Media Arhiva

U poslednjem, neobjavljenom intervjuu, koji je dala za hrvatske medije izjavila je da joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

Za trideset godina volela bih da budem živa i zdrava. Volela bih i dalje glumim, plovim i lovim ribu. Ma ne treba meni puno. Mene mogu povrediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna učiniti za ljude koji uspeju da uđu u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuslovna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati vlastiti rast", rekla je tada Dolores.

Iako je imala buran ljubavni život, otkrila je da još čeka da joj neko uputi najlepše reči.

Najlepše su mi one koje sam stigla iščitati iz jednih očiju i koje su i pre nego što su bile izgovorene zastale negde u uskomešanoj utrobi jer nisu postojale reči kojima bi ih se moglo izreći. Ali one najbolje će mi, volim verovati tako, neko tek izreći", završila je.

Dolores je sahranjena 25. oktobra 2013. godine, u svom rodnom gradu Šibeniku.

makonda-tracker