Lejdi Gaga apsolutna pobednica 2010 MTV Video Music Awards

Popularna pevačica trijumfovala je sa osvojenih osam nagrada uključujući I onu za najbolji spot godine za pesmu Bad Romance
1
1 / 3

Lejdi Gaga je osvojila 8 VMA nagrada uključujući i nagradu Video of the Year za pesmu Bad Romance. Pored ove, osvojila je nagrade i u kategorijama Best Pop Video, Best Dance Video, Best Female Artist, kao i u profesionalnim kategorijama za najbolju režiju, montažu i najbolju koreografiju. Iako je imao 8 nominacija, Eminem je osvojio samo dva moonwalker-a i to za spot Not Afraid u kategorijama Best Hip-Hop Video i Best Male Video. Očekivano u kategoriji Best New Artist nagradu je osvojio Džastin Biber za veliki hit Baby.

Najupečatljiviji nastup imala je Tejlor Svift, a ove godine Kanije Vest je nije prekidao.

Kanije Vest se vratio na VMA pozornicu u pratnji balerina gde je uz ritam mašinu izvodio svoj novi hit Runaway, dok je Taylor Svift na njegovo proslogodišnje otimanje mikrofona dok je držala govor odgovorila svojim lirskim nastupom uz pesmu Innocent. Džastin Biber i B.o.B., Drejk i Niki Minaj imali su svoje debitantske nastupe na VMA. Ipak, apsolutna zvezda večeri bila je Lejdi Gaga.

Gaga je odmah na početku zakuhala stvari nagradom za Best Dance Video za Bad Romance i Best Collaboration za Telephone s Bijonse, čime je pokrenula lavinu trofeja i, naravno, paradu jedinstvenih haljina koje su bile prekrasne, provokativne i jednako toliko komplikovane.

Noć je bila eksplozija visoke mode, a slavio se i Eminemov trijumfalni povratak na VMA pozornicu s povratničkim singlom, Not Afraid. Na pozornici je bio orkestar, hor pevača gospela i bubnjari, a kasnije mu se pridružila i Rijana u njihovom zajedničkom hitu Love the Way You Lie.

Florens Velč iz Florence and the Machine ostavila je snažan utisak svojim debitantskim nastupom na VMA svojim energičnim izvođenjem hita Dog Days Are Over, kojim se probila u sam vrh muzičke scene. Džejson Derülo je animirao publiku svojim rukavicama sa zelenim laserima dok je pevao Ridin' Solo, a švedska plesna kraljica, Robin, rasturila je svojim hitom Dancing on My Own.

A onda je došlo vreme za velike face. Jedna ikona – Šer, predala je nagradu novoj ikoni - Lejdi Gagi, za Bad Romance. Odevena u najmanju ruku bizarnu mesnu haljinu, Gaga je rekla:

- Nikad nisam mogla ni da pomislim da ću moliti Šer da pridrži moju mesnu torbicu.

Savladavajući emocije, Gaga je priznala da je bila nervozna kad je dolazila na show jer se bojala da će razočarati svoje voljene fanove. Naravno da ih nije razočarala, nego im je priredila još jedno iznenađenje najavivši naziv svog sledećeg albuma, Born This Way.

Iako su se upoznali tek dan ranije, B.o.B. i Hajlej Vilijams iz grupe Paramore bili su potpuno usklađeni tokom njihovog zajedničkog nastupa, s Brunom Marskom na klaviru, tokom izvođenja B.o.B.-jeve pesme Airplanes koja se pretvorila u emotivno izvođenje pesme The Only Exception Paramorea.

Kao što je obećano, Linkin Park su našli savršeno mesto za trijumfalni zvuk svog singla The Catalyst, prodavnicu ispred slavnog Griffith Park opservatorijuma u L.A.-u, gde su energično otpevali stihove o životu na ivici.

Dodela nagrada je održana u sali Nokia Theater u noći između nedelje na ponedeljak, a snimak dodele možete da gledate samo na MTV kanalu u utorak, 14. septembra u 20h!

MTV Video Music Awards 2010 su osvojili:

Video of the Year: Lady Gaga - Bad Romance
Best Pop Video: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Dance Video: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Collaboration Video: Lady Gaga ft Beyoncé - Video Phone
    •    Best Female Video: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Rock Video: 30 Seconds To Mars - Kings and Queens
    •    Best Male Video: Eminem - Not Afraid
    •    Best Hip Hop Video: Eminem - Not Afraid
    •    Breakthrough Video: The Black Keys - Tighten Up
    •    Best New Artist: Justin Bieber ft Ludacris - Baby
    •    Best Special Effects: Muse - Uprising
    •    Best Editing: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Direction: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Cinematography: Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind
    •    Best Coreography: Lady Gaga - Bad Romance
    •    Best Art Direction: Florence and the Machine - Dog Days Are Over

Pogledajte snimak dodele 2010 MTV VMA u utorak, 14. septembra od 20:00

 

makonda-tracker