Željko Samardžić: Priče sa ribarske barke

I ovaj odmor pop pevač Željko Samardžić proveo je u Bokokotorskom zalivu gde se tokom leta seli njegova porodica, a uz omiljeni hobi, pecanje na barci, po ceo dan pevušio je nove pesme najmlađe ćerke Minje
0
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Odmor iz snova pop pevač Željko Samardžić već godinama provodi u Bokokotorskom zalivu, gde u malom ribarskom mestu Dobrota ima kućicu u kojoj sa svojom porodicom uživa u svakom novom danu. Baš na tom mestu gde prestaju visoke planine i odakle se iznova svake večeri vidi čaroban zalazak sunca, pevaču svakodnevni problemi na koje nalazi u gradu deluju nebitno. Uz zvuke gitare, čašu dobrog vina i šum talasa Jadranskog mora ovaj popularni  pedesetčetvorogodišnjak uživa u društvu porodice koja za njega predstavlja mirnu oazu.

- Ovoga leta svoje slobodne dane provodim na moru sa najbližima, svojom familijom i prijateljima. Do pre nekoliko dana moja kućića u Dobroti bila je prepuna dragih ljudi. Pored moje supruge Maje i naše  tri ćerke, tridesetogodišnje Sanje, dve godine mlađe Danijele i devetnaestogodišje Minje, tu su bili i moji unuci, petogodišnji Luka i trogodišnji Aleksa. Kao i svaki put kada se tokom letnjeg odmora u Boki okupimo, i ovoga puta smo uživali, iako mi Luka i Aleksa nisu ostavljali baš mnogo prostora za moj omiljeni hobi - ribolov. Ipak, septembar je mesec kada najviše uživam na barci i u pecanju, tako da se nadam da će me vreme poslužiti i omogućiti mi potpuni ugođaj na moru u danima koji predstoje - opisuje Željko.

Kao pravi hedonista pevač ipak nije od onih koji vole da se na odmoru samo izležavaju i sunčaju, već mu je svaki dan ispunjen raznim aktivnostima koje ga čine srećnim.

- Na odmoru se budim veoma rano, već oko pet ujutro. Volim tada da popijem domaću kafu u dvorištu, potom onako s nogu nešto prezalogajim i ukoliko je lep dan, sednem na svoju staru vespu i odvezem se do Kotora gde kupim mamce, pa pravac na brodić. Ostatak mog dana zavisi od toga kako riba grize. Ukoliko me krene, i ulov bude dobar, desi se da ostanem na moru i do mraka, pa me supruga Maja obično zove telefonom i po nekoliko puta kako bi mi skrenula pažnju da se smrklo. Kada su unuci sa nama, dan mi izgleda drugačije. Odvezemo se brodićem do neke od skrivenih plaža gde se onda kupamo i sunčamo, sve dok ne dođe vreme za ručak. Pre nego što padne mrak, zabacim udicu sa obale i ukoliko se nešto upeca, raspalimo roštilj u dvorištu čime se najčešće završi jedan običan letnji dan familije Samardžić - ističe pevač, koji će ovo leto pamtiti i po jednom nemilom događaju.

- Pre nekoliko dana u zaliv je uplovila velika bela ajkula. Noć pre nego što se ta vest pročula našim malim ribarskim mestom, moj prijatelj Banjo i ja zaronili smo u more kako bismo pričvrstili bovu za koju je vezan moj brodić. Nije baš prijatan osećaj kada po mrklom mraku zaronite duboko u more, a kada pomislim da je možda u blizini bila i ajkula, istog trenutka mi pripadne muka i prođe me jeza - opisuje Samardžić koji se od svega najviše raduje činjenici da će njegova najmlađa ćerka Minja, koja je svoj odmor provela sa roditeljima u Boki, početkom septembra početi da snima svoj prvi album.

- Često sam letos uz Minju pevušio neke od njenih pesama i zaista mi se veoma dopadaju. Od proleća radi na svom albumu i nadam se da bi u narednih nekoliko nedelja trebalo da uđe u studio. Ne osećam tremu povodom početka njene karijere. Vidim da uživa u tome što radi i da joj je stalo da sve ispadne onako kako je zamislila. Ja sam tu da je podržim i pomognem koliko god mogu - kaže ponosni tata.

 

Aleksandra Dimitrijević

 

makonda-tracker