Saša Matić: Dnevnik morskih pustolovina

0
Trenuci koje je sa suprugom Anđom i ćerkama Aleksandrom i Tarom proveo u Novom Vinodolskom, a potom i dogodovštine sa broda na koji je odlazio sa prijateljima, učinili su letovanje folk pevača Saše Matića nezaboravnim
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Iako je do sada uvek praktikovao da letovanja provodi u Turskoj, tridesetdvogodišnji folk pevač Saša Matić ove godine je promenio destinaciju i za godišnji odmor odabrao Hrvatsko primorje. Sa suprugom Anđom, šestogodišnjom ćerkom Aleksandrom i četiri godine mlađom Tarom proveo je četrnaest divnih dana u luksuznom letovalištu Novi Vinodolski, gde su uživali na jednoj od najlepših morskih obala u Evropi.

- Dok su moja supruga Anđa i ćerkice gotovo celo leto provele u Novom Vinodolskom, ja sam im se zbog poslovnih angažmana pridruživao s vremena na vreme. Ipak, najlepše nam je bilo dve nedelje koje smo u avgustu u kontinuitetu proveli zajedno. Oduševljen sam ovim čarobnim mestom na jadranskoj obali, gde smo dočekani i ugošćeni izuzetno lepo, a ljubazne meštane upoznao sam preko Bobe Živojinovića kojeg sam u Novom Vinodolskom sreo prošle godine. Nakon ovogodišnjeg iskustva mogu da kažem kako mi je boravak u Hrvatskoj bio savršen i siguran sam da ćemo moja porodica i ja i sledeće godine letovati na istom mestu - otkriva Saša koji je koristio svaki trenutak da sa svojim princezama što kvalitetnije provede vreme. Pošto je tokom godine često poslovno angažovan u inostranstvu, letovanje je bilo savršena prilika da se potpuno posveti svojim devojčicama. Matić je inače pasionirani ljubitelj plivanja, a tu ljubav preneo je i na svoje naslednice.

- Aleksandra je bila simpatična kada je objasnila kako želi da živi na moru jer joj se tamo mnogo dopada. Bio je to ključni trenutak u kojem sam, u dogovoru sa suprugom, odlučio da im produžim letovanje za dve nedelje. Bile su oduševljene kada su saznale da će gotovo celo leto provesti na moru jer obe kao i ja obožavaju vodu i plivanje. Sa mnom su odlazile u spa centar, na bazen, ali i na plažu. Ipak, pošto se obe plaše velikih talasa, kad god bi se uzburkalo more, ostajale su na obali. Kod mene važi drugačije pravilo jer sam sa prijateljima umeo da isplovim brodom ka otvorenom moru i onda kada to nije bilo preporučljivo, ali ja jednostavno obožavam vodu. Društvo su nam pravili i neki turisti koji me vide prvi put u životu. Kasnije su kao anegdotu prepričavali brojne stvari koje su meni uobičajene, a koje su njih šokirale. Recimo, brod je u jednom trenutku uplovio u neku uvalu. Stajao sam na njegovom doku kada mi je jedan poznanik prišao i upozorio me da je to opasno i da je lakše da u vodu uđem niz stepenice. Sećam se kako nije ni uspeo da izgovori tu rečenicu do kraja, a ja sam već sa pramca skočio u vodu. Svima je bilo čudno što se ne bojim ničega, pa su se kasnije šalili na moj račun kako još jedino nisam probao da vozim brod - smejući se priča pevač koji je nakon odmora sa porodicom, u Novom Vinodolskom proveo još nedelju dana sa prijateljima.

- Bilo je lepih večeri, sve me je podsećalo na rano detinjstvo i vreme koje sam sa roditeljima i bratom Dejanom provodio na moru. Ovoga puta je sa nama bio i moj prijatelj koji je svirao gitaru. Uveče bismo se kao tinejdžeri okupljali i uz njegovu pratnju pevali, a ja sam u šali rekao da je falilo još samo da se zaljubimo (smeh). Uživali smo uz pršutu, sir i dobro vino - kaže Saša koji je po povratku u Beograd svoje poslovne obaveze ponovo stavio na prvo mesto liste prioriteta. Pevač uveliko preslušava pesme i priprema se za novi album koji će objaviti tokom jeseni.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker