Oduševila

Bisera Veletanlić prvi put na sceni gledala unuku svoje sestre: Marta je naš dragulj, beskrajno sam ponosna

0

Trideset godina nakon svetske premijere u Pozorište na Terazijama stigao je mjuzikl "Fantom iz opere". Utisci i kritike su raznoliki, ali ona koja svakako nije mogla da zadrži suze i čiji se aplauz najviše čuo bila je Bisera Veletanlić, koja je bila najponosnija jer je prvi put na sceni gledala unuku svoje sestre Senke - Martu.

foto: Aleksandar Jovanović, Promo
foto: Aleksandar Jovanović, Promo

Marta Hadžimanov, iako ima samo 17 godina, oduševila publiku ulogom Kristin.

Ona me je oborila s nogu. Znam koliko vredi i koliko je naš dragulj, međutim, nisam mogla ni u snu da zamislim da će tako mlada, izneti sve to - da se stopi sa scenom, glasom, pokretima, plesom, glumom...

 

Bila sam oduzeta od uzbuđenja", sva usplahirena govori Bisera, piše Kurir, i nastavlja: 'Mi se svi i dalje tresemo, ne možemo da dođemo k sebi, a ona je potpuno kul, tako je pribrana, samosvesna i to se oseća i vidi na sceni.

 

Ja sam cmizdrila sve vreme, brisala sam suze, tapšala. Svaka joj čast. Marta je pokupila sve najbolje iz naše porodice i od Zafira i Senke, i naravno od roditelja Vasila i Nataše. Beskrajno sam ponosna - kaže proslavljena muzičarka i dodaje: 'Nikako ne smem da izostavim ceo ansambl koji je fenomenalan, kao i kostimografija..."

U glavnoj ulozi Fantoma našao se Slobodan Stefanović, koji se, kako je ranije rekao, za ovu priliku našao pred teškim zadatkom i izazovom jer je morao da peva kao tenor, a do sada je bio bariton. Sudeći po brojnim komentarima s društvenih mreža, utisci su podeljeni, neki kažu da je ipak ova uloga bila preveliki zalogaj za njegove godine, ali ima i onih koji hvale njegov trud. Najveći aplauz dobili su Marta i mladi Slaven Došlo.

foto: Aleksandar Jovanović, Promo

Mjuzikl "Fantom iz opere" imaće svoju prvu reprizu 10. oktobra, nakon čega će biti na redovnom repertoaru Pozorišta na Terazijama.

makonda-tracker