Troicki, Zimonjić i Bozoljac spremni za polufinale Dejvis kupa

U Beogradskoj areni od 17. do 19. septembra održaće se polufinalni meč Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i Češke, a Slobodan Živojinović izjavio je da bi ova generacija naših igrača ulaskom u finale ušla i u istoriju
1
1 / 3

Predsednik Teniskog saveza Srbije istakao je da je i plasman Srbije među najbolje četiri ekipe veta već veliki uspeh.

- Sledećeg vikenda možemo da napišemo istoriju plasmanom u finale. Pozivam publiku da dođe i da napravimo atmosferu u Areni, jer ovi igrači to zaslužuju - rekao je Živojinović na konferenciji za novinare. Prema njegovim rećima, trofej u Dejvis kupu doneo bi još veću popularnost tenisa u ekipnom takmićenju.

- Biti prvi u svetu u bilo kojem sportu je veliki uspeh. S druge strane i finansijski bi pomoglo razvoju tenisa - objasnio je Živojinović i dodao da je polufinalni meć Dejvis kupa u Beogradu najveći sportski događaj u Srbiji u ovoj godini.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić ocenio je da će naredni meč sa česima biti izuzetno težak.

- Dobro je što sam igrao u dublu sa Novakom Đokovićem, Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim i što smo pobeđivali. Važno je da dođemo do tri poena, a ne ko će ih osvojiti - rekao je Zimonjić, koji ima povredu lakta poslednjih osam meseci. On je istakao da su najbolji češki teniseri Tomaš Berdih (7. na ATP listi) i Radek Stepanek (30. na ATP listi) prošle godine igrali u dublu i da su pobeđivali sve do finala.

- Češka ima dobar tim, koji je igrao velike mečeve. Biće teško. Naša prednost je što imamo tri igrača u singlu koji mogu da odigraju na vrhunskom nivou. Naravno i publiku od koje oćekujemo pomoć - rekao je Zimonjić.

Teniser Srbije Viktor Troicki naglasio je da je igrao sa Stepanekom i da ga je dva puta ubedljivo pobedio.

- Češka je dobra ekipa, koja je prošle godine igrala u finalu. Stepanek nije u najboljoj formi, ali uvek igra sjajno u Dejvis kupu. Rano sam izgubio na Otvorenom prvenstvu SAD i imaću dovoljno vremena da se spremim za naredne mečeve - rekao je Troicki.

U Beogradu je i Ilija Bozoljac, dok se dolazak Janka Tipsarevića i savetnika reprezentacije Nikole Pilića uskoro očekuje. Đoković se trenutno uspešno takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD i igrači su mu poželeli da što kasnije dođe u Beograd. Teren u Areni biće spreman u subotu.

Do sada je u prodaju pušteno 15.800 karata, od kojih su 800 kupili Česi. U Teniskom savezu Srbije smatraju da su cene karata popularne i da se ovakav meč u Srbiji igra možda sada i nikada više.

makonda-tracker