Saša Đorđević: Ne stidite se da kažete kad imate problem

Osnovna škola Gornja Varoš iz Zemuna zvanično je postala 75. beogradska škola koja se priključila programu Škola bez nasilja, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i Saša Đorđević
1
1 / 3

Ambasador UNICEF-a Aleksandar Saša Đorđević čestitao je učenicima i nastavnicima što su se priključili velikoj porodici škola bez nasilja i poručio im da neguju drugarstvo i fer odnose jer prijateljstva iz osnovne škole traju ceo život.

- Ja kao roditelj od nastavnika očekujem da reaguju čim primete problem. Od vas učenika očekujem nešto još važnije: da pomažete jedni druge i da se ne stidite da kažete kada imate problem i kada vas neko muči – rekao je Đorđević.

Savetnica programa Škola bez nasilja Stanislava Vučković naglasila je da je jedan od ciljeva programa da svako dete ima pravo da živi bez straha, a da roditelji i nastavnici treba to da im omoguće.

Svečanom potpisivanju ugovora pored Saše Đorđevića prisustvovala je i predstavnica kompanije UNIQA, Sonja Marić. Zahvaljujući njihovoj donaciji u programu već učestvuju dve beogradske osnovne škole: OŠ Đuro Strugar, i OŠ Ratko Mitrović, a pored toga, kompanija je početkom ovog meseca donirala školski nameštaj za 10 osnovnih škola, u vrednosti preko milion dinara.

Osnovna škola Gornja Varoš je deveta škola na području opštine Zemun koja je počela da sprovodi program Škola bez nasilja.

UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ostalim partnerima, uspešno sprovodi program Škola bez nasilja u 188 osnovnih i 9 srednjih škola u Srbiji. Glavni cilj programa jeste stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj dece.

 

makonda-tracker