Lepa Lukić: Nisam se umorila od pesme

Pevačica Lepa Lukić otkriva tajnu svog mladolikog izgleda i tvrdi da je glas nikada ne izdaje, jer peva kao ne početku karijere
5
1 / 2 Foto: Petar Đorđević

Uprkos tome što ima sedamdeset godina, kraljica narodne muzike Lepa Lukić još uvek se raduje svakom nastupu.

- Najviše volim da pevam svakog dana i da ne čekam vikend. Od pesme ne mogu da se umorim, glas me nikada nije izdao i ostao je isti kao kad sam počela da pevam. Svi se čude kako mi se ni tonalitet nije promenio, a ja mislim da je to dar od Boga. Doduše, nikada nisam volela da pušim i pijem, jer ne mogu da podnesem cigarete i piće, kao što ne volim ni alkoholičare. Naravno da sam sve to probala, ali kada popijem jednu kap alkohola, odmah me boli glava i hoću da padnem pod sto. Glas mi je prirodno postavljen na pravo mesto. Sećam se da sam kada sam došla u Beograd na početku karijere, otišla kod čuvenog profesora Kostića da mi ispita glas, a on mi je rekao: Sve što bih uradio kod vas, pogrešio bih, Bog je postavio sve kako treba. Tako da se nikada ne umorim kada pevam, ako sedim mogu bez napora da pevam tri dana i noći – priča uz osmeh Lepa i otkriva tajnu svog mladolikog izgleda.

- Ništa posebno ne radim na sebi, a svi me pitaju od čega sam, kad tako dobro izgledam. Ali, u pitanju je samo genetika, jer je moja majka imala 94 godine, a nije bila naborana. Vodim računa o sebi i redovno trošim Clinique kremu koja mi najbolje odgovara. Srećom, imam dobru kožu i nemam uopšte celulit, pa ne moram da idem ni kod kozmetičara. Naravno da mi je važno da lepo izgledam, jer volim da izgledam prirodno i izbegavam jaku šminku, jer mi i ne stoji. Kada me pitaju da dam recept za moj izgled kažem: Da ne spavate po dva-tri dana i noći, da stignete na knap na nastup u Australiju do koje ima 24 sata vožnje avionom, pa onda čekate druge letove na aerodoromu i odatle pravo na binu. Posle toga se stropoštam i ne budim se tri dana. Ja sam takav vetropir, dovoljno mi je samo malo da se odmorim, jer već počinju da rade moji pundravci i moram da idem negde. Aktuelna sam kao kad sam počela svoju karijeru i uživam u tome. I muškarci i žene mi rado daju komplimente. Za mene važi ona izreka: Rad, rad i samo rad! Svesna sam da dobro pevam, ali znam da to nije dovoljno, jer mnogo dobrh pevača je nestalo sa scene. Nisam jedna od onih koje je udarila slava u glavu. Uvek sam raspoložena za susret sa publikom, ma koliko da imam problema u životu i nikada nisam zakasnila na svoj koncert – kaže Lepa Lukić.

Jelena Kulović

makonda-tracker