in memoriam

Nadam se da se za tebe sprema neki drugi, bolji svet: Prijatelji i porodica uputili poslednje zbogom Doni Ares (FOTO)

1

Na današnjoj komemoraciji u Bihaću prijatelji i porodica oprostili su se od muzičke dive koja nas je nedavno napustila. 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

U sali Kulturnog centra Bihać održana je komemoracija Azri Kolaković, poznatijoj kao Dona Ares. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njenih kolega, njeni bivši profesori, rodbina prijatelji, i brojni njeni sugrađani.

 

Osećam i vidim da polako bledim: Reči kojima je Dona Ares izmamila suze fanovima danas odzvanjaju

 

Trg slobode, na kojem je postavljena fotografija Azre Kolaković - Done Ares, Bišćani posećuju od jutarnjih sati. Povodom smrti kantautorice, danas u 11 održana je komemoracija u Domu kulture, dok je Donina sahrana planirana za 16 sati.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Dragana Udovičić

 

Iako je Donin život bio protkan muzikom, ona se ne čuje ni u jednom ugostiteljskom objektu u Bihaću. Na istom trgu u galeriji upisuju se u knjigu žalosti. Donini sugrađani ostavili su poslednje poruke heroini koja je otišla nakon duge i teške bolesti. Iako su bili svesni koliko je bila bolesna, s nevericom su primili vest o njenoj smrti.

 

Poslednjom objavom na društvenim mrežama Azra Kolaković se oprostila od fanova: Voli vas vaša Dona Ares!

 

Na početku komemoracije, kako to i priliči ovakvim skupovima, svi prisutni, među kojima su članovi porodice, prijatelji, ali i sugrađani još jednom su se prisetili svoje Done.

Kada smo ovih dana odsanjali početak jeseni, san se pretvori u noćnu moru, otvori se nebo i odnese nam našu vilu. Iako smo strepili, nadali smo se da neće, da neće barem sada... Ostaju nam sećanja na osobu plemenite duše i srca, plemenitog druga. Od rođenja do preranog kraja - sve može stati samo u jednu reč - muzika", rečeno je na početku komemoracije.

 

Prva se od Done, sa suzama u očima, oprostila njena profesorka, mentorka i prijateljica Vesna Kečalović.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Instagram

Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih kolega, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime dece naših kolegica i kolega koji su je obožavali, uvek je imala vremena i poneki CD ili poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom", kazala je Kečalović. Navodi kako se od Done oprašta, iako to ne želi.

 

Nažalost, dodala je, u Donninim najlepšim godinama došao je rat, ali njena snaga joj nije dozvolila da se i dalje ne bavi muzikom.

 

Neizmerna tuga: Dona Ares preminula u 40. godini

 

Postala je poznata, ali za nas je ostala naša mala Azra. Svi smo se ponosili njenim uspesima, bila je neiscrpni stvaralac muzike. Želeli smo svim srcem da ozdravi. Nažalost, u tome nije uspela. Neka nam naša draga Azra počiva u miru", kazala je Vesna Kečalović.

 

Nakon Vesne, prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić .

 

Karijeru je radila hrabro i sama. Bila je veliki umetnik. Da se bavila bilo kojim žanrom, bila bi jednako uspešna. Otišla je kao oni iz holivudskih filmova, živela je brzo i otišla mlada", rekao je Zulić. Naglasio je kako je za njega ostala upečatljiva Donnina ljubav prema gradu i ljudima.

Uvek je bila tu kad je trebalo. Bila je dobra osoba i to je njena najveća vrlina. Nadam se da se za tebe sprema neki drugi, bolji svet", poručio je Donni Zulić.

makonda-tracker