Sanja Marinković: Rajski odmor za mog mališana

Voditeljka Sanja Marinković uživala je mesec i po dana s nevenčanim suprugom Aleksandrom Uhrinom i njihovim sinom Strahinjom najpre na Kanarskim ostrvima, a potom i u Ženevi
1
1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Tridesetpetogodišnja voditeljka emisije Magazin In na televiziji Pink, Sanja Marinković, jednoipomesečnu poslovnu pauzu iskoristila je kako bi se u potpunosti posvetila dvoipogodišnjem sinu Strahinji i nevenčanom suprugu, montažeru Aleksandru Uhrinu. Budući da je zbog mnogobrojnih obaveza neretko u situaciji da prekida zajedničke trenutke s najmilijima, Sanja je ovoga puta odlučila da se sa svojim izabranikom i njihovom naslednikom otisne na daleku egzotičnu destinaciju kako bi zaboravili na svakodnevicu u Beogradu i opušteno uživali u čarima leta.

- Najpre smo mesec dana boravili na Kanarskim ostrvima, a potom deset dana proveli na Ženevskom jezeru. Zaista nam je bilo divno jer smo sve podredili Strahinji. Kada smo tražili mesto za odmor, odabir je odmah pao na Kanarska ostrva jer klima sasvim odgovara deci, pošto temperatura ne prelazi trideset stepeni, što je sjajno jer sam po ceo dan  mogla da provedem sa detetom i da se ne krijemo ispod suncobrana – priča Sanja koju je najviše radovalo to što je njen sinčić u potpunosti uživao u vodenim čarolijama.

- Strahinji je bilo divno, nema strah od vode i to je povukao na oca. Inače, Aleksandar je godinama trenirao vaterpolo, a izgleda da su geni učinili svoje pa je Strahinja bio jedino dete koje se kupalo u bazenu za odrasle bez mišića ili šlaufa, ali i skakao u najdublji deo koji je on zvao ono duboko plavo.  Budući da se na odmoru družio sa decom iz svih krajeva sveta, uvidela sam da je odlično to što smo ga sa godinu dana upisali u međunarodno obdaniše gde je naučio dosta reči  engleskog jezika, što mu je pomoglo u komunikaciji s drugim mališanima – ističe ponosna mama koja je svog naslednika više puta vodila u čuveni lanac parkova Loro, gde je Strahinja uživao u šou-programima koje su pravili delfini, foke, pingvini, kitovi, dok je u velikom akva parku i sama uživala u brojnim igrarijama. Uprkos tome što je na Kanarskim ostrvima provela mesec dana, voditeljka kaže da se ni na trenutak nije dosađivala, ali i da joj je naknadno prijao boravak u Ženevi, gde je boravila dok je bila u drugom stanju.

- Iako smo se dvoumili da li da posle Kanarskih ostrva idemo u London ili Ženevu, presudilo je to što je engleska prestonica ogromna pa Strahinja ne bi mogao da uživa. Posebno volim Ženevsko jezero, mada je moj sin uživao i u tamošnjim akva parkovima i na kruzeru kojim smo krstarili jezerom – kaže Marinkovićeva koja je po povratku u Beograd počela da priprema novu sezonu autorske emisije Magazin In, ali i predavanja u svojoj školi novinarstva Officina. Ipak, u oktobru joj se smeši slatki predah s voljenim izabranikom na koji će krenuti bez deteta.

- Pošto Aleksandar u septembru slavi trideset sedmi rođendan, odlučila sam da ga iznenadim romantičnim putovanjem na koje ćemo otići potpuno sami jer nam nedostaju trenuci kada smo potpuno posvećeni jedno drugom. Jedini problem jeste to što sam pre tri godine, dok sam bila u drugom stanju, stekla strah od letenja avionom, a on je svake godine sve jači. Tokom poslednjeg letovanja promenili smo osam aviona, a poslednji let bio je katastrofalan pošto smo doživeli jake turbulencije iznad Beograda i Ženeve. Da budem iskrena, osećala sam se grozno i bila na ivici nerava. Upravo zbog toga, čim sam došla u Beograd rešila sam da raspitam kom stručnom licu da se obratim kako bih neutralisala ovaj strah – iskrena je Sanja.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker