ekskluzivno saznanje

Dame u transu: Sulejman dolazi u Srbiju

0

Opčinjen lepim utiscima, turski glumac rešio da dođe u Srbiju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Halit Ergenč (47), koga je publika u Srbiji zavolela kao sultana Sulejmana u seriji „Sulejman Veličanstveni“, naredne godine snimaće film u našoj zemlji, saznaje Kurir.

 

Jedna od najpopularnijih turskih glumca biće jedan od producenta i protagonista novog filma reditelja Predraga Gage Antonijevića, čije pripreme bi trebalo da krenu sledeće jeseni. Autor hit serije „Ubice mog oca“ boravio je nedavno u Turskoj, gde se susreo s Ergenčom i kad su se dogovorili o saradnji.

 


Igra i Kristijan Bejl


- Bio sam njegov gost u Turskoj. Odlučili su da uđu kao koproducenti mog filma „Janičar“. Veoma mu se dopada scenario i igraće ulogu Mehmeta Lovca - otkrio  je Antonijević.


Film „Janičar“, koji Antonijević smatra svojim filmskim testamentom, priča je o paši koga šalju nazad da uguši pobunu Srba u mestu u kom je rođen. Ukoliko se kockice budu složile sa Sulejmanom, odnosno Halitom, partner bi trebalo da mu bude holivudski superstar Kristijan Bejl, koji je u braku sa Srpkinjom Sandrom Blažić.

 

Halitu Ergenču tokom snimanja serije Beograd nije ostao u lepom sećanju.

- Ovo je najteže snimanje na kojem sam dosad radio, ali i na njemu ima komičnih situacija. Uslovi su teški i mnogo se umaramo. Kad smo snimali Sulejmanov pohod na Beograd, slomio sam nogu. Nastavio sam snimanje u gipsu. To je trajalo šest nedelja - rekao je glumac.

 

makonda-tracker