Lepa Brena: Ženski razgovori sa jedrenjaka

Folk diva Lepa Brena provela je deset nezaboravnih dana krstareći grčkim morima, a ovoga puta odlučila je da se umesto sa suprugom i sinovima, u letnju avanturu upusti s najboljim prijateljicama
2
1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Legendarna pevačica Lepa Brena ovogodišnji desetodnevni letnji odmor provela je sa bliskim drugaricama u Grčkoj. Slavna četrdesetdevetogodišnja pevačica krstarila je južnim morima oko grčkih ostrva ovoga puta bez svoje jače polovine, dve godine mlađeg Slobodana-Bobe  Živojinovića koji je s njihovim naslednicima, dvadesetpetogodišnjim Filipom, šest godina mlađim Stefanom i dvanaestogodišnjim Viktorom, letovao na Hrvatskom primorju. Kako joj je jedna od destinacija na kopnu bilo i ostrvo Lefkada, Brena je iskoristila priliku da se tamo vidi sa Zoranom - Kikijem Cauševićem i njegovom porodicom. Oni ovde provode gotovo celo leto,  a u Lefkadi poznati perkusionista ima i svoj restoran.

- Dok je moj suprug sa sinovima i njihovim devojkama boravio u Novom Vinodolskom, ja sam se ovoga puta opredelila za pravi ženski provod – objašnjava Brena i ističe kako je sa prijateljicama uživala na nekim od najlepših grčkih plaža.

- Bila je ovo savršena prilika da evociram uspomene iz vremena ekskurzija u srednjoj školi. Smejale smo se, družile i dosta vremena provele u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu za nežniji pol – šopingu! I kako to obično biva kada se sretnu drugarice, bile smo na konstantnoj dijeti. Pojele bismo ogroman kolač, a potom pile kafu sa natren zaslađivačem. Naravno, svaki put bismo ponovile kako od sutra krećemo na dijetu. Srećom, jele smo dosta voća i konstantno plivale pa smo na taj način trošile kalorije. Plivanje je definitivno najefikasnije sredstvo za okrepljivanje celog organizma – ističe pevačica koja, inače, obožava krstarenje  jedrenjakom. Ženska ekipa koju je predvodila, svakodnevno je menjala obale na kojima su se zaustavljale, a poseban ugođaj  priredile su sebi na plaži Porto Katsiki u Lefkadi, gde su se kupale na otvorenom moru i u kristalno belim talasima.

- Rekla bih da je to jedna od najlepših plaža u ovom delu Grčke. Fascinantno je do koje je mere voda bistra, a more konstantno uzburkano, tako da je zadovoljstvo plivati na ravnomernim talasima. Sjajna stvar je to što smo krstareći imale priliku da svakodnevno menjamo plaže na kojima smo se sunčale, a svaka je priča za sebe. Mogu slobodno da kažem kako je ovo putovanje posle mnogo vremena bio zaista pravi odmor za mene jer sam dane provodila bez mobilnog telefona, kompjutera i potpuno rasterećena. U poslednje vreme krstarenja mi sve više prijaju, čak više nego boravak na kopnu kraj mora. Takođe, veoma mi je važno to što sam se sa svojim prijateljicama non-stop smejala, pravile smo šale onako kako to samo žene umeju i još jednom se potvrdilo nepisano pravilo po kojem je važnije od bilo čega materijalnog da budeš okružen vedrim, pozitivnim i nasmejanim ljudima –završava Brena prepričavanje utisaka sa svog prelepog odmora.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker