uoči koncerta

Zvonko Bogdan ne krije uzbuđenje: Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene!

0

Kralj tamburaške muzike Zvonko Bogdan posle nekoliko godina pauze koncertom nazvanim "Ne vredi plakati" vraća se 11. novembra (20:30) u veliku dvoranu beogradskog Sava centra.

foto: Aleksandar Jovanović Cile
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Koncert je nazvan po pesmi "Ne vredi plakati", koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu "Što se bore misli moje", od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina. Na tom albumu Zvonko je snimio i klasike tamburaške muzike kao što su "Na te mislim", "Osam tamburaša s' Petrovaradina", "Seoska sam lola"... koje i danas često izvodi uživo.

 

U Sava centar se vraćam, i ponovo dovodim sa sobom najbolje tamburaše, uz čiju pomoć ću beogradsku publiku povesti na putovanje muzičkom istorijom panonske ravnice. Prisetićemo se pesama iz vremena koje se vratiti neće, putovaćemo muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana... pa dokle stignemo!", najavljuje Zvonko Bogdan.

 

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana "Ne vredi plakati" koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

 

Bard panonske šansone Zvonka Bogdan tokom svoje višedecenijske karijere snimio brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugih autora kao što su "U tom Somboru", "Što se bore misli moje", "Ima dana", "Evo banke Cigane moj", "Ko te ima taj te nema", "Vratiće se rode"...

 

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme - "Ej salaši na severu Bačke", "Govori se da me varaš", "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Prošle su mnoge ljubavi", "Život teče u laganom ritmu"... i naravno "Ne vredi plakati".

Moje pesme nisu izmišljene, one su doživljene. One moraju imati treću dimenziju, moraju da budu prethodno odigrane u životu. Tek tada mogu nešto da uradim. Kroz svoje pesme ja sam se vraćao u prošlost, u detinjstvo, oživljavajući tako uspomene na konkretne ljude i događaje, na jedno nezaboravno vreme, za mene danas kao iz bajke", kaže Zvonko.

makonda-tracker