Ana Ivanović: Moram da budem strpljiva

1
Srpska teniserka Ana Ivanović govori koliko joj je značila podrška Kim Klajsters kada je u meču protiv nje nezgodno povredila nogu i ističe da je za napredovanje potrebno vreme
foto: anaivanovic.com
foto: anaivanovic.com

Ana je napredovala dvadeset i tri mesta na najnovijoj Sony Ericsson WTA Tour Singles rang listi i sada se nalazi na 39. poziciji. Skok je rezultat njenog učešća u polufinalu Western & Southern Financial Group Women’s Opena u Sinsinatiju.

- Jako sam zadovoljna svojom igrom u Sinsinatiju. Meč protiv Azarenke u prvom kolu bio je jedan od zabavnijih mečeva u poslednje vreme - atmosfera na stadionu je bila sjajna, a meč veoma tesan. Pobeda nad vrhunskom teniserkom dala mi je dosta samopouzdanja i uspela sam da to prenesem u sledeće mečeve – napisala je Ana na svom sajtu, koja ne krije radost zbog podrške koju joj je pružila teniserka Kim Klajsters.

- Poslednjih meseci su me mnogo puta pitali kada ću da napredujem na rang listi i da ponovo počnem da osvajam turnire. Uvek kažem da je za to potrebno vreme i moram da budem strpljiva. Iako sam zadovoljna kako sam igrala prošle nedelje, neću se zanositi time. Sada je važno da budem konstantna u svojoj igri. Povreda koju sam dobila u polufinalu protiv Kim Klajsters još više otežava stvari. Nije moglo da se dogodi u gore vreme! Jako sam se zabrinula kada sam osetila da je nešto puklo, ali mi je veoma laknulo kada sam saznala da je u pitanju istegnut ligament, a ne prelom kosti. Kim je još jednom svojom reakcijom na celu situaciju pokazala koliko je sjajna osoba. Saosećala je sa mnom posle meča, a narednog dana kada se pripremala za finale, a ja išla kod doktora, došla je da mi pruži podršku. Takva velikodušnost je u tenisu retka i mnogo mi je značilo.

Srpska teniserka nada se da će njena povreda biti sanirana i da će moći da učestvuje na turniru u Nju Hejvenu.

- Dva dana sam skoro bez prestanka imala led na nozi, kako bi se sprečilo oticanje. Članak je dosta dobro reagovao na lečenje, pa se još uvek nadam da ću igrati u Nju Hejvenu sledeće nedelje. Ta odluka biće doneta na licu mesta i držimo pesnice. Stalno sam u kontaktu sa doktorima, a moj novi fizioterapeut sjajno radi, i svi dajemo sve od sebe kako bih ja što je pre moguće ponovo bila na terenu, bez ikakvih rizikovanja. Dobila sam mnogo vaših poruka podrške, i pre i posle povrede, hvala svima koji su odvojili vreme da mi ih pošalju – napisala je Ana.

Jelena Kulović

makonda-tracker