Vanja Grbić: Dvostruko slavlje za naše princeze

Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić i njegova supruga Sara priredili su rođendansku proslavu ćerkicama Ini i Uni, kojim su ujedno obeležili i oproštaj od Novog Sada jer se sele u srpsku prestonicu
1
1 / 3 Foto: Petar Đorđević

U jednoj mirnoj novosadskoj ulici, u naselju Telep, prošlog četvrtka sve je vrvelo od dečje graje, a povod za to bilo je dvostruko slavlje u porodici proslavljenog tridesetdevetogodišnjeg odbojkaša Vanje Grbića i njegove supruge, bivše karate šampionke Sare, organizovano u igraonici vrtića Zemlja čuda. Ćerkice popularnog para zajedno su proslavile rođendane, iako je Una rođena u julu, a Ina u aprilu. Ujedno, zabava je priređena i u znak preseljenja ove četvoročlane porodice u srpsku prestonicu i predstavlja svojevrsni oproštaj od vrtića u koji su devojčice išle.

- Ina je 9. aprila napunila šest godina i trebalo je da slavimo samo Unin četvrti rođendan koji je bio 27. jula. Ipak, odlučili smo se za veliku zajedničku proslavu jer zbog brojnih obaveza nismo bili u prilici da nešto slično priredimo u aprilu. Zabava je potrajala nekoliko sati i teško smo se razdvojili. S obzirom na to da su deca odbojkaša iz Novog Sada uglavnom u vrtiću Zemlja čuda, na njihovu preporuku tamo smo upisali Inu i Unu. Ambijent je fenomenalan, jer ga u stvari čini kuća sa zasebnim dvorištem, a i zaposleni u ovoj ustanovi su predusretljivi. Iako se u tom vrtiću ne vidi hijerarhija, ona u praksi odlično funkcioniše i to je sigurno najbolja školica u kojoj su naša deca bila, a pohađale su, recimo, i internacionalnu školu u Istanbulu. Ina i Una često nam pominju svoje vaspitače, a primetimo im i suze u očima, što samo pokazuje želju da ponovo odu u školicu gde imaju mnogo drugara. Na ovaj način smo se oprostili i od vrtića i najavili odlazak iz Novog Sada – kaže Vanja koji se prošle godine oprostio od aktivne igračke karijere i ističe da se njegove ćerkice vrlo lako prilagođavaju čestim selidbama.

- Una i Ina mnogo lakše prihvataju promene nego mi odrasli. Odlično se prilagođavaju i na nove jezike. Starija Ina je bez problema učila italijanski, a engleski, koji je počela da govori dok smo bili u Turskoj, pričala je bolje od mnogih Turaka. U novosadskoj školici došle su u kontakt sa francuskim. Na taj način uočavamo moć njihovog prilagođavanja jer deca ne znaju ni za kakve razlike i samo im je bitno da se na miru igraju - priča Vanja koji je tokom višesatnog slavlja bio domaćin i svom bratu Nikoli. On je došao sa sinom Matijom, ali bez supruge Stanislave, budući da bi ona svakog časa trebalo da se porodi, pa će tako Vanja uskoro ponovo postati stric.

- I Matija i Una i Ina su posebni na svoj način. Razumem njihove nestašluke ako su benigni, ali ukoliko su maligni, uvek se postavim na pravi način, tako da ih više ne ponavljaju. Kada bi me pitali da li bih voleo dva sina umesto dve ćerke, rekao bih ne jer su me Ina i Una u potpunosti ispunile kao oca i zasad sebe ne mogu da zamislim sa sinovima. Sara i ja razmišljamo o proširenju porodice u budućnosti, ali to ćemo učiniti u trenutku kada osetimo da možemo biti maksimalno posvećeni još jednom detetu. Jer, kada se rodi, treba ga i nunati – kroz osmeh zaključuje Vanja čije mezimice, po svojim karakternim osobinama, podjednako liče na oba roditelja.

Sara i Vanja će 25. avgusta proslaviti devet godina braka.

- Do sada su nas obaveze onemogućavale u obeležavanju sličnih jubileja, ali ove godine najverovatnije ćemo biti u prilici da na poseban način proslavimo godišnjicu – ističe slavni Vanja Grbić.

Nikola Rumenić

makonda-tracker