Džulija Roberts prešla u hinduizam

0
Slavna oskarovka Džulija Roberts otkrila je magazinu Elle kako ju je tokom rada na novoj ulozi fascinirala indijska kultura tako da je odlučila da u potpunosti promeni svoja religijska uverenja
foto: Elle.com
foto: Elle.com

Jedna od najplaćenijih svetskih glumica, Džulija Roberts, ispričala je za septembarsko izdanje američkog izdanja magazina Elle kako je tokom boravka u Indiji doživela duhovno buđenje nakon čega je odlučila da se preobrati u hinduističku veru. Tokom dugog istraživačkog rada sa ciljem da što vernije prikaže lik glavne junakinje u ekranizaciji romana Eat Pray Love, Džulija se sve više oduševljavala indijskom kulturom, tako da je napuštala jedno po jedno baptističko i katoličko shvatanje svojih roditelja i počela da primenjuje prakse jednog od od najdrevnijih očuvanih verskih sistema današnjice.

Danas, ova dama zagonetnog osmeha zajedno sa svojim suprugom, kamermanom Danijelom Moderom i njihovo troje dece, redovno odlazi u hinduistički hram blizu svog doma u Los Anđelesu, gde pevaju, mole se i slave božanstva. Glumica je usvojila i koncept reinkarnacije, tako da se nada da će svoj naredni život proživeti u liku daleko smirenije obične osobe.

- Ne mogu da verujem koliko sam iskvareno i razmaženo pristupala svojoj porodici i prijateljima tokom ovog života. Sledeći put hoću da budem tiha, jednostavna osoba prepuna podrške – rekla je Džulija, koja u filmu Eat, Pray, Love čija bi premijera trebalo da bude na jesen, igra sveže razvedenu i razočaranu ženu koja, tokom putovanja svetom u potrazi za samom sobom, odlazi u Italiju zarad dobre hrane, Indiju zbog duhovnosti, te na kraju stiže na Bali gde pronalazi ljubav.

makonda-tracker