Novak Đoković i Rafael Nadal: Tandem snova

0
Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal biće partneri u dublu na Masters turniru u Torontu koji počinje 9. avgusta
foto: novakdjokovic.rs
foto: novakdjokovic.rs

Zanimljivo je da će prvi put posle 1976. godine na jednom ATP turniru nastupiti prvi i drugi teniser sveta kao tandem u dubl konkurenciji.

- Radujem se dublu sa Novakom i verujem da ćemo imati uspeha u konkurenciji parova. Đoković je jedan od najvećih talenata današnjice - ocenio je Nadal.

Španski teniser će u Toronto stići posle mesec dana odmora od turnira i intenzivne terapije kolena, sa namerom da potpuno spreman dočeka Otvoreno prvenstvo SAD. Novak Đoković poslednji put je igrao od 9. do 11. jula za reprezentaciju Srbije u meču četvrtfinala Dejvis kupa protiv Hrvatske u Splitu.

Prvi rivali srpsko-španske kombinacije biće dobitnici vajld karte organizatora, kanadski teniseri Vasek Pospisil i Miloš Raonić.

Inače, dvojica najboljih tenisera sveta su prvi i drugi nosilac na turniru u Torontu koji se igra od 9. do 15. avgusta, a u pojedinačnoj konkurenciji moći će da se sastanu tek u finalu.

Jelena Kulović

 

makonda-tracker