Svetlana Ceca Ražnatović: Porodični mir mi je najvažniji

2
Folk diva Svetlana-Ceca Ražnatović otkriva kako je tokom karijere preživela brojne nelagodnosti kada su je mediji spajali s njenim prijateljima, ali da to više ne trpi zbog svoje dece Veljka i Anastasije
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Folk diva Svetlana-Ceca Ražnatović pre nekoliko dana oborila je sopstveni rekord s beogradskog Ušća pevajući u Prilepu pred 130.000 ljudi, što je zvanično saopštio i gradonačelnik Marijan Risteski. Nakon nastupa, muzička zvezda odsela je u Skoplju, u predsedničkom apartmanu hotela Aleksandar Palas, a makedonskoj publici sledeće druženje najavila je za novembar upravo u tamošnjoj prestonici, gde će izvesti i pesme s novog albuma koji planira da objavi u oktobru. Deset dana nakon spektakularnog muzičkog trijumfa, Ceca se odmara u domu kraj stadiona Marakana i za Story sumira utiske s koncerta, ali i otkriva šta joj je pomoglo da povrati psihičku i fizičku snagu nakon velikog uzbuđenja koje je proživela u Makedoniji.

- Doživljaji s koncerta daju mi novu snagu i motivaciju, ali i pune baterije. Najbolju rehabilitaciju od tako velikog uzbuđenja pružaju mi odmor i mir koje imam u porodičnom okruženju – ističe Ceca.

- Pevala sam i pred 300.000 posetilaca ispred Skupštine Srbije za Srpsku novu godinu 2007, ali nastup u Prilepu jedan mi je od najboljih solističkih koncerata i velika satisfakcija posle duge pauze. Podilazila me je jeza pred masom i kao svaki put telo mi je drhtalo. Sve je to od velike sreće, adrenalina i uzbuđenja jer sam tremu davno prevazišla – priča slavna pevačica koja će leto provesti u Beogradu i Aja Napi, gde već nekoliko godina unazad ima vilu.

- Čitavog leta biću na relaciji Srbija – Kipar jer mi predstoji rad na albumu koji želim da završim do oktobra i to mi je sada prioritet. Veljko je u rep fazonu pa baš i nije pogodan za muzičke  konsultacije, dok je Anastasija približnija mom umetničkom senzibilitetu – priča Ceca koja za novi album neće drastično menjati imidž, ali će se svakako potruditi da ponovo pozitivno iznenadi svoje fanove.

- Jednom sam kosu ofarbala u plavu boju i više se nikada neću vraćati u tu nijansu, jer sebe tada nisam prepoznavala u ogledalu, iako se mnogima svidela ta promena – kaže naša folk diva koja uživa u svom solerskom statusu i emotivni život je u potpunosti podredila karijeri.

- Hvala Bogu pa me mediji spajaju samo sa mladim momcima, ali smeta mi kada me stavljaju u kontekst ljubavnih veza s mojim prijateljima. Istrpela sam mnogo niskih udaraca i dozvolila da mnogi zbog pojedinih medija steknu pogrešnu sliku o meni, ali više to ne trpim zbog svoje dece – zaključuje slavna umetnica.

Nikola Rumenić

makonda-tracker