nikada neće zaboraviti

Njen život stao je onog trenutka kada ga je videla u lokvi krvi: Poznata glumica otvoreno o tragediji (FOTO)

0

Branka Petrić, šarmantna dama i neprevaziđena glumica, otkrila je detalje svoje ljubavi sa jednim od najvećih jugoslovenskih zavodnika. 

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Branka Petrić je diplomirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a postala članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1960. godine.

 

U svojoj dugoj i neprekinutoj glumačkoj karijeri ostvarila je širok dijapazon uloga, od zaljubljenih devojaka, preko komičnih junakinja da bi danas gradila zrele i kompleksne ženske sudbine.

 

Svoju sreću našla je kraj glumca Bekima Fehmije.

 

Prošli smo i blistave i strašne trenutke, ali ono što je konstanta, kao sidro, bila je naša ljubav. I ona je, bez ikakve patetike, ostala do kraja našeg života. A imali smo bure i oluje, potonuća i uzdignuća, na koncu ne znam neki brak koji tako dugo traje, skoro pedeset godina. Ja sam ga uvek istinski podržavala u onome što radi, jer za mene je bila radost sve ono što se njemu dešava, i s njegove strane što se meni dešava. Nešto što sam ja toliko volela kod njega je to što nikada nije pokazao ni trunku zavisti prema nekome, nikada ga nisam čula da ogovara nekoga. Bio je jako čist, što se tiče kolegijalnih odnosa on je uvek znao da pohvali. Kod njega momenat sujete ili zavisti nikada nisam osetila. Da ne govorim o odnosu prema porodici, bio je do kraja brižan, predan, spreman da pomogne", rekla je ona ranije.

 

 

Nastavak pročitajte na sldećoj strani

 

makonda-tracker