Đorđe Balašević u kasarni u Novom Sadu

0
U sklopu obeležavanja 6. avgusta, Dana Rečne flotile Vojske Srbije, u kasarni Aleksandar Berić u Novom Sadu danas će biti održana premijera filma Kao rani mraz, kojoj će prisustvovati i scenarista i reditelj ovog ostvarenja
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Film Kao rani mraz snimljen je po istoimenoj knjizi Đorđa Balaševića Kao rani mraz – Nikolina priča o Vasi Ladačkom. Režiju, scenario i muziku za film radio je Đorđe Balašević, a glavne uloge tumače Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Mustafa Nadarević, Marko Makivić, Mira Banjac, Zijah Sokolović, Jovana Balašević i drugi.

U znak zahvalnosti za podršku koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružili producentskoj kući Salayka, pripadnici Rečne flotile i članovi njihovih porodica imaće priliku da, u okviru obeležavanja dana ove jedinice, premijerno pogledaju film Kao rani mraz. Premijeri će prisustvovati Đorđe Balašević i njegov prateći orkestar Panonska mornarica, čiji će članovi biti odeveni u stilizovane svečane uniforme Rečne flotile. Za septembar ove godine planirana je projekcija filma i u vojnoj bazi Jug kod Bujanovca.

makonda-tracker