Žizel Bundšen traži zakon o dojenju

1
Supermodel Žizel Bundšen zalaže se za uvođenje planetarnog zakona koji bi majke obavezivao da doje svoje bebe bar šest meseci

Tridesetogodišnja manekenka, koja je u decembru rodila sina Bendžamina, svoje prvo dete sa suprugom Tomom Brejdijem, smatra da je neophodno uvesti zakon po kome bi majke morale da doje svoje bebe bar šest meseci. Ona je uverena da nije dobro davati veštačko mleko novorođenoj deci i o tome je nedavno govorila za Harper’s Bazaar.

- Neke žene misle da ne moraju da doje, a ja ih pitam da li će zaista davati hemijsku hranu svojoj deci i to dok su tako mala. Smatram da bi širom planete trebalo da važi zakon po kome će majke morati da doje bar šest meseci – odlučno kaže Žizel.

Brazilska lepotica takođe ističe da joj je dojenje pomoglo da povrati svoju atraktivnu figuru, kao i da se mentalno i fizički pripremila za porođaj vežbajući jogu.

- Pripremila sam se i dušom i telom. Postoji razlog zašto se porođaj naziva radom, a ne odmorom. Želite da prođete kroz najintenzivnije fizičko iskustvo u životu nepripremljeni? To mi ne zvuči logično. Ja nisam očekivala da neko drugi porodi moju bebu.

Žizel, koja je rodila Bendžamina u kadi u njenom i Tomijevom penthausu u Bostonu, takođe smatra da je kućni porođaj nešto sasvim normalno i prirodno.

- Ni u jednom trenutku nisam pomislila da se ne porodim kod kuće. Nisam prva žena koja je rodila prirodnim putem. Milijarde žena su to prošle pre mene, pa zašto ne bih mogla i ja?

makonda-tracker