Ana Ivanović i Novak Đoković: Zajedno u nove pobede

4
Drugi teniser sveta Novak Đoković i 60. teniserka WTA liste Ana Ivanović braniće boje Srbije na predstojećem 23. izdanju Hopman kupa, koji će se od 1. do 8. januara 2011. godine igrati na australijskom kontinentu u Pertu
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Popularni teniseri ne kriju zadovoljstvo što će nastupiti zajedno na ovom prestižnom turniru, gde su predstavljali Srbiju 2006. godine, kada su pobedili u dva od tri odigrana susreta.

- Vraćam se na Hopman Cup. Biće to sjajna priprema za Australijen Open. Drago mi je što ću igrati sa Anom, pokušaćemo da osvojimo trofej – rekao je tim povodom Novak Đoković, dok je Ana istakla da se njih dvoje uvek dobro zabavljaju na terenu.

- Veoma sam srećna što ću ponovo ići u Perth da igram u Hyundai Hopman Kupu. Čast mi je što ću predstavljati Srbiju na ovom sjajnom timskom takičenju. Jedna od mojih najdražih uspomena u tenisu vezana je za igranje na tom turniru 2006. godine, jer sam veoma uživala. Organizatori su veoma pažljivi prema igračima, a atmosfera je sjajna, jer je stadion uvek pun. Novak i ja smo dobri prijatelji i uvek nam je zabavno kada smo zajedno na terenu. Često najbolje igram kada sam opuštena, ali svakako ćemo se naporno boriti i dati sve od sebe da osvojimo takmičenje – stoji na sajtu Ane Ivanović.

Učešće na ovom turniru kojim će biti otvorena nova sezona u belom sportu potvrdile su još četiri selekcije. Za SAD igraće Džon Izner i najbolja teniserka sveta Serena Vilijems, Stiv Darsi i Žistin Enan nastupiće za Belgiju, Gael Monfils i Kristina Mladenović za Francusku, dok reprezentativac Australije Lejton Hjuit čeka odluku ko će mu biti partner na turniru gde će se nadmetati osam nacionalnih timova.

Jelena Kulović

makonda-tracker