Nikola Grbić: Beba stiže u avgustu

Slavni odbojkaš Nikola Grbić, kome se petnaestog jula navršila četvrta godišnjica braka, za Story otkriva da će uskoro po drugi put postati otac i da će se njegova supruga Stanislava poroditi u Srbiji
1
1 / 3 Foto: Story Press

Iako je svojim učinkom na terenu ušao u istoriju srpske i evropske odbojke, čuvenom tridesetsedmogodišnjem igraču italijanskog kluba Kuneo Nikoli Grbiću i nekadašnjem kapitenu reprezentacije koji prvi put ove godine propušta Svetsku ligu, poslovni uspesi uvek su bili veoma važni, ali nikad značajniji od porodične sreće u kojoj istinski uživa otkako je pre četiri godine uplovio u brak sa zanosnom Stanislavom. Njih dvoje venčali su se posle tri godine veze, 15. jula 2006. u crkvi Vavedenje u Zrenjaninu, a zatim su skromnu i intimnu građansku ceremoniju upriličili na Salašu 137. Samo nekoliko meseci kasnije, u decembru iste godine dobili su sina Matiju, a ovih dana maleni dečak iščekuje da mu mama, kako Story ekskluzivno saznaje, podari batu ili seku.

- Istina je da ću ponovo postati otac i veoma se radujem zbog toga. Supruga je u devetom mesecu trudnoće i porodiće se početkom avgusta u Srbiji - kaže za Story Nikola Grbić i otkriva kako njegova voljena podnosi pozne trudničke dane.

- Ne mogu da kažem da se oseća baš najbolje, ali uzrok tome su velike vrućine koje nam svima teško padaju - ističe Nikola i ne želi da otkrije pol bebe iako je u prošlogodišnjem intervjuu Storyju rekao kako ima osećaj da će mu i drugo dete biti muškog pola.

- Želeli bismo da dobijemo i ćerku, ali ubeđen sam da će i naše drugo dete biti sin. Kada je Matija trebalo da se rodi, nismo bili opterećeni polom, najvažnije nam je bilo da beba bude živa i zdrava - rekao je Nikola, a i sada ističe da mu je najbitnije zdravlje budućeg naslednika kao i da Stašin porođaj protekne u najboljem redu. O tome koliko je nežan suprug i otac, najbolje govore njegove izjave za naš magazin, u kojima je opisao odnos sa svojim prvim detetom.

- Nisam strog, ali ni popustljiv otac, a Matija na sve načine pokušava da dođe do svog cilja i to odlično radi. Divno se postavlja prema drugoj deci, a naši poznanici i prijatelji stalno nam govore da je presladak. Bez obzira na to što često odsustvujem od kuće, od mene ne može da dobije baš sve što poželi - objasnio je Grbić i otkrio da veći deo posla oko usađivanja vaspitnih navika njihovom sinu obavlja njegova supruga sa kojom 15. jula slavi četvrtu godišnjicu braka.

- Moja supruga fantastično drži pod kontrolom veći deo posla oko njegovog vaspitanja, ali oboje smo uvek dosledni u roditeljskim odlukama jer samo tako on može da shvati šta sme, a šta ne sme da radi. Ne mogu da budem objektivan prema svom detetu, ali mislim da je on dobar dečak kakvom nije teško biti roditelj. Nije lako odgajati dete, ali nas dvoje smo zadovoljni kako nam ide - rekao je za Story jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena.

Nikola Rumenić

makonda-tracker