Ognjen Koroman: Kad ljubav umre, razvod je jedino rešenje

1
Nakon deset godina braka, fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman i njegova supruga Irena sporazumno su se razveli bez javnih svađa i skandala
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Fudbaler koji je od pre dve nedelje ponovo pojačao tim Crvene zvezde, tridesetjednogodišnji Ognjen Koroman, pre mesec dana okončao je brak sa svojom suprugom Irenom. Tek što im je starija ćerka Neda krenula u prvi razred osnovne škole, Koroman i njegova bivša draga rešili su da se raziđu. Razlog je spontano gašenje emocija, koje je svoj danak uzelo dok je Ognjen igrao u Južnoj Koreji, jer je za to vreme Irena ostala u srpskoj prestonici s njihovim ćerkama, sedmogodišnjom Nedom i tri godine mlađom Nađom. Imovinu još nisu podelili jer su se dogovorili da sve što su stekli tokom braka zakonski prevedu na ćerke kada one postanu punoletne. Inače, spekulacije o krizi u Ognjenovom braku traju već nekoliko godina, tačnije otkako se par doselio u Srbiju iz Velike Britanije, o čemu je za naš list Irena svojevremeno otvoreno pričala.

- Kao i svaki bračni par i mi smo imali poteškoća. Smeta mi što Ognjen ima obožavateljke, ali trudim se da se ne obazirem na razne spekulacije i sačuvam našu privatnost. Nikada nisam volela eksponiranje, izlaske na javna mesta i druženje sa suprugama Ognjenovih kolega – rekla je Irena za Story i stoički podnela priče o njegovim navodnim aferama. Ipak, na kraju ih je razdvojila daljina u periodu kada je Koroman godinu dana igrao u korejskom Inčonu.

- Bio sam daleko, ali igrao sam u veoma kvalitetnoj ligi. Iako imam već trideset i jednu godinu, dosta sam napredovao. Mnogo sam naučio, spremniji sam i jači nego pre. Srećan sam što sam opet u crveno-belom dresu. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja – rekao je Koroman pre desetak dana tokom zvaničnog predstavljanja na Marakani. Ipak, njegovu neosporivu želju za novim profesionalnim podvizima delimično narušava novonastala situacija u emotivnom životu, pošto je još uvek emocionalno rastrojen zbog nedavnog kraha svog  braka. On se pre samog razvoda iselio u drugi stan, ali gotovo svakodnevno provodi vreme sa ćerkama kojima je izuzetno posvećen. Razlog razvoda, kako saznajemo, definitivno nema veze s trećom osobom, iako je pre oko dve godine bila aktuelna priča o Koromanovoj navodnoj romansi sa novosadskom pevačicom Slađanom Ivanišević, što on nikada nije potvrdio ili demantovao. Ali, nevolje u njegovom braku bile su vidljive još dok je pre tri i po godine igrao u britanskom Portsmautu, kada je za Story otvoreno priznao da mu ne prija miran porodični život.

- Godine rada koje sam ostavio iza sebe, pripremile su me za česte promene sredine. Kao i većina fudbalera, na početku karijere nisam mnogo razmišljao o tome kako će moja porodica reagovati na selidbe i da li će im se dopasti mesto u koje dolaze. Da bi mi život imao smisla, izuzetno je važno da su mi supruga i deca budu zadovoljni, a njima je u Portsmautu, čini mi se, lepše nego meni – govorio je iskreno Koroman koji, po rečima njegovog portparola za odnose sa javnošću, još nije spreman da priča o razvodu svog deceniju dugog braka.

Nikola Rumenić

makonda-tracker