Mia Begović: Dostojanstveni razvod braka

Slavna glumica Mia Begović odlučila je da se posle pet godina braka razvede od biznismena Željkom Žnidarića, ali tvrdi da to nije bilo zbog treće osobe, već zato što su emocije između njih zauvek zaspale
0
1 / 2 Foto: Story Press

U trenutku kada su se emocije utišale, a ljubav napustila njihov dom, četrdesetosmogodišnja glumica Mia Begović i njen suprug, jedanaest godina stariji preduzetnik Željko Žnidarić, predali su dokumenta za sporazumni razvod braka. Iako su mnogi tvrdili da je razlog prekida odnosa treća osoba koja se pojavila u njihovim životima, prvakinja zagrebačkog pozorišta Kerempuh tvrdi da su osećanja između nje i supruga jednostavno utihnula.

- Istina je da se razvodim, Željko i ja smo predali papire za sporazumni razvod braka. Rastajemo se u miru, dostojanstveno i civilizovano. Moram napomenuti da za naš razvod nisu krive treće osobe, nego jednostavno ljubav koja više ne živi na našim adresama – kaže ova eminentna umetnica.

Poznatoj glumici i hrvatskom biznismenu ovo je bio drugi brak i oboje imaju decu iz prethodnih veza. Mia ima devetnaestogodišnju ćerku Maju Lenu, a Željko dvojicu sinova, dvadesetosmogodišnjeg Matka i dvadesetšestogodišnjeg Bornu, koji su tokom braka svojih roditelja postali najbolji prijatelji. Poput svoje dece i bivši supružnici planiraju da ostanu u prijateljskim odnosima i nastave da se međusobno podržavaju i pomažu u svim životnim problemima.

- Sigurno je da ćemo zauvek ostati prijatelji, uvek smo bili tu jedno za drugo i tako će ostati. Tema je suviše bolna da bih o njoj više govorila, pa zato sve znatiželjne ljude molim da poštuju moju privatnost i tugu koju u ovom životnom trenutku duboko proživljavam – kaže Mia. 

Njih dvoje venčali su se posle pet godina zabavljanja, na intimnoj ceremoniji 2004. godine u Zagrebu, u prisustvu pedesetak najbližih prijatelja i porodice, a važili su za jedan od najskladnijih hrvatskih parova. Tog dana glumica je blistala u snežnobelom odelu i imala je, kako je tada govorila, tremu koju nikada ranije nije osetila. Njihova ljubavna priča bila je veoma romantična i oboje su mislili da će ostati zajedno do kraja života. Bila je to ljubav na prvi pogled jer se glumici svideo preduzetnikov osmeh kojim je, kako je često isticala, uvek mogao da je razoruža. Mia i Željko su se dugo upoznavali i oboje su uživali u procesu zavođenja.

- Ta naša igra bila mi je baš slatka, a lagano mučenje predstavljalo je pravo zadovoljstvo jer nemam konzumeristički pristup ni prema čemu, a pogotovu ne prema ljubavi. Jednostavno sam takav tip. Počeli smo da se zabavljamo tri meseca nakon što smo se prvi put videli, a tada smo se i poljubili jer sam malo konzervativna u tom pogledu. Željko me je zavodio osmesima, nežnošću, pažnjom i na taj način me je, jednom rečju, očarao. Za prvu godišnjicu našeg zabavljanja bio je na službenom putu, ali naručio je da mi na kućnu adresu dostave kišobran koji sam jednom, onako usput, rekla da želim i, naravno, veliki buket cveća. Meni je taj znak pažnje značio mnogo pošto sam tada shvatila da me sluša i da razmišlja o meni – ispričala je glumica o početku svoje ljubavi sa sada bivšim suprugom u jednom od svojih intervjua za hrvatsko izdanje magazina Story.

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker