ni amerikancima nije jasno

Kao da želi da isključi Sloveniju iz svog života: Zašto Melanija više od deset godina nije kročila u rodnu Sevnicu?

0

Iako je dvadesetak godina provela u Sevnici, prva dama Amerike nije svratila u rodnu zemlju ni kada je bila u Vatikanu - svega trideset minuta vožnje avionom dalje.

foto: Profimedia

Mnogi nekadašnji Melanijini sugrađani kritikuju prvu damu, jer je detalje o svom životu u Sloveniji dosta promenila kad je davala intervjue. Jedan od njezinih žešćih kritičara je Igor Omerza, koji je s Požarom pisao njenu biografiju. Takođe je i bivši zamenik gradonačelnika Ljubljane i član slovenačkog parlamenta.

 

Držao ju je za ruku i obasipao je komplimentima: Lepotica zbog koje je Donald Tramp na nekoliko minuta zaboravio Melaniju (FOTO)

Melanija je rekla i napisala da je njen otac bio menadžer. To nije tačno, jer je njen otac imao prodavnicu auto-delova u Ljubljani. Za majku je rekla da je bila dizajnerka i da je završila studije arhitekture, što takođe nije istina. Njeni roditelji nisu nikada završili fakultet, a nije ni ona", kaže Omerza.

Ljudima u Sevnici nije promaklo da Melanija često izgleda nesrećno zbog svoje nove uloge i pitaju se hoće li uspeti da utiče na Donalda ili će biti tiha i pokorna kao što je bila njena majka Amalija Knavs prema svom suprugu Viktoru. Amaliju i Viktora u Sevnici sugrađani viđaju svakih nekoliko meseci, ali Melanija nikada nije s njima.

 

foto: Profimedia

Danas porodica Knavs u Sevnici ima modernu kuću na dva sprata, u centru novog dela grada. Nije posebno grandiozna, ali je daleko luksuznija od skromnog stana u kojem su odrasle Melanija i njena sestra Ines. Kuća se nalazi blizu spomenika u obliku gigantske čizme sagrađenog na ulazu u Sevnicu, kojim se odala počast lokalnoj fabrici cipela Kopitarna, iz koje su prošle godine Melaniji poslali papuče na dar.

 

Detalj zbog kojeg je Tviter eksplodirao: Melanijin otac je stigao u Belu kuću i svi pričaju samo o jednoj stvari (FOTO, ANKETA)

 

Melanijina majka Amalija na odeljenju za proizvodnju dečije garderobe u jednoj fabrici.

Svako jutro smo videli Amaliju kako u elegantnoj haljini i visokim štiklama od njihovog stana hoda prema fabrici i odlazi na posao. Svetlo u njihovom stanu često je gorelo do dugo u noć. Amalija je šila garderobu za svoje dve ćerke, kako bi Melanija i Ines izgledale lepo sledećeg dana", ispričala je Ursula Faler, slovenačka antropološkinja koja je radila istraživanje za knjigu o Melaniji.

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker