Morgan Frimen stigao u Sarajevo

0
Holivudski glumac i oskarovac Morgan Frimen stigao je u prepodnevnim satima u Sarajevo kao počasni gost 16. Sarajevo Film Festivala

Slavni glumac izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Sarajevo i učešćem na Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji će biti i zatvoren gala projekcijom njegovoga poslednjeg ostvarenja Invictus, koji je snimljen 2009. godine.

U direkciji festivala nisu mogli da potvrde gde će istaknuti glumac biti smešten tokom svog boravka u glavnog gradu Bosne i Hercegovine. Kako je ranije najavljeno, Frimen će se tokom boravka u Sarajevu sresti sa mladim filmskim profesionalcima iz regije, učesnicima Sarajevo Talent Campusa.

Nakon posete Sarajevu, filmski veteran će biti specijalni gost Dubrovnik Film Meetingsa.

U filmu Invictus reditelja Klinta Istvuda, Freeman je ostvario ulogu predsednika Južnoafričke Republike Nelsona Mendele, koja mu je donela četvrtu nominaciju za Oskara i niz drugih značajnih priznanja.

Harizmatični glumac prepoznatljivog glasa u svojoj bogatoj karijeri ostvario je oko stotinu uloga na TV-u i na filmskom platnu. Najznačajnije role odigrao je u filmovima: Street Smart (1987), Driving Miss Daisy (1989), The Shawshank Redemption (1994), koji su mu doneli i nominacije za Oskara, kao i u ostvarenju Klinta Istvuda Million Dollar Baby (2004) za koje je i nagrađen ovim prestižnim priznanjem.

Pogledajte snimak Frimenovog dolaska u Sarajevo

http://www.source.ba/clanak/94586521179/vijesti/%20%E2%80%9EU%20Sarajevu%20o%C4%8Dekujem%20dobar%20provod%E2%80%9C%20/?ref=tiker

makonda-tracker