Zorica Brunclik: Zdravlje držim pod kontrolom

2
Pevačica Zorica Brunclik otkriva da joj je prilikom rutinskog pregleda otkrivena cista zbog kojeg će, najverovatnije, morati da se podvrgne hirurškoj intervenciji
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

Folk pevačica Zorica Brunclik, koja je 29. juna proslavila pedeset peti rođendan, jedna je od najzapaženijih učesnica nedavno završenog rijaliti šou-programa Farma, gde je uz podršku gledalaca ostala puna tri i po meseca, sve do superfinala. Ipak, trzavice kojima je bila izložena na imanju u Lisoviću uzele su svoj danak, pa pevačica ističe da je trenutno na svojevrsnoj rehabilitaciji u porodičnom domu.

- Nisam stigla da kontrolišem zdravlje nakon Farme, ali na šest meseci suprug i ja radimo sve analize pošto smo u takvim godinama kada je to neophodno. Mada, po napuštanju imanja zaista se osećam kao na rehabilitaciji. Ono što mi je tamo najviše nedostajalo jeste razmena emocija sa najmilijima – seća se Zorica koja je pre učešća u Farmi posetila jednu ginekološko-akušersku kliniku na kojoj joj je skorije vreme preporučena operacija ciste. Srećom, pevačica ne strahuje od opakog tumora jer je reč o znatno blažem problemu koji se rešava jednostavnim zahvatom.

- Još ne znam tačno kakva će se intervencija vršiti ako do nje uopšte i dođe jer je reč o benignom problemu koji može, a i ne mora, da se reši hirurškim putem, ali svakako mora da se drži pod kontrolom. Apelujem na sve žene da, naročito nakon četrdesete, barem dva puta godišnje idu kod ginekologa i na mamografiju. O nama koje smo prešle pedesetu da i ne govorim, ali daleko od toga da je u mom slučaju reč o najgoroj bolesti, čiji naziv ne želim ni da izgovorim, jer da je tako sigurno ne bih delovala srećno i zadovoljno – opisuje pevačica koja se lakše adaptirala na porodično okruženje po napuštanju Farme, nego na uslove na selu prilikom ulaska na imanje.

- Kod mene važi ona narodna: Na lepo se brzo navikneš. Za mene ništa nije postojalo dok nisam ugledala svoje najdraže biće, supruga Miroljuba, koji me je sačekao u studiju.  Desetak dana pred izlazak sa Farme, svi učesnici maštali su kako će izgledati prvi zagrljaj s najmilijima. Dok nisam ugledala Miroljuba, bila sam unezverena, a onda su se preda mnom stvorile najlepše oči na svetu – kaže ushićeno Zorica koja je 14. aprila sa svojim voljenim trebalo da proslavi srebrnu svadbu - dvadesetpetogodišnjicu ljubavi.

- Ako se izuzme porođaj, jedini period kada smo bili razdvojeni otkako smo zajedno, bio je mog boravak na Farmi.  Srebrna svadba je veliki jubilej i hteli smo da ga svečano obeležimo. Na Farmu sam ušla smatrajući da ću na imanju ostati do 14. aprila jer nisam mogla da zamislim da ću tada biti fizički razdvojena od Miroljuba. Međutim, tog dana očekivala sam kombi koji će doći po mene, a umesto toga došao je Ognjen Amidžić, doneo mi korpu sa cvećem i pismo od supruga. Ostala sam zatečena jer sam shvatila da se neću videti sa mužem – opisuje Zorica koja bi ponovo učestvovala u tom rijalitiju, ali sa isplaniranom taktikom.

- Ušla sam tamo kao grlom u jagode, kao neko ko je mislio da je rad reper za opstanak na Farmi, ali sada bih ponovo ušla s jasnom taktikom. Shvatila sam da je pobedila beskrupuloznost, razvrat, bahatost i nevaspitanje. Sve ono što nije ljudsko i u čemu nema nimalo dostojanstva – zaključuje Zorica.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker