Izložba Sedamdesete u Nacionalnoj galeriji

U četvrtak 22. jula u Nacionalnoj galeriji biće otvorena izložba pod nazivom Sedamdesete koja će posetiocima biti dostupna do 13. avgusta
0
1 / 6

Sama izložba biće podeljena na dve zasebne celine: Uranak i Jovanka. Ideja je potekla od tima umetnika koji su inspiraciju za izložbu našli u pričama svojih bližnjih, koje su zapravo osvrt na prošlost, na neka bezbrižnija vremena i dane kada je vreme sporije teklo, daleko od pomisli na savremenosti koje obeležavaju 21. vek i period kada su ljudi bili više okrenuti prirodi i jedni drugima.

Drugi deo izložbe posvećen je Jovanki Broz, a fotografije su načinjene u jednom od najreprezentativnijih sačuvanih obeležja Titovog vremena-Plavom vozu.

Autorski tim čine poznati fotograf Marko Sovilj, čija je ovo treća samostalna izložba, make-up umetnica Ana Aćimović, autorka frizura Đurđica Ivanović-Đuka, stilista Aleksandar Komazec koji je zaslužan za modele u okviru celine Uranak i modna dizajnerka Dragana Ognjenović koja je radila modele za Jovanku, inspirisanu nekadašnjom prvom damom Jovankom Broz.

makonda-tracker