SVI DETALJI SVADBENE CEREMONIJE

Sanja Ilić: Ljubav nam se jednostavno desila

3
Kada je pre četiri godine ostao bez supruge Zlate Petković, muzičar Sanja Ilić nije ni slutio da će se ponovo emotivno vezati, sve dok nije upoznao sadašnju suprugu, homeopatu Tatjanu Karajanov, kojoj se nedavno zakleo na večnu ljubav u krugu bliskih prijatelja i porodice
foto:  Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra

Kompozitor Sanja Ilić (65) pre četiri godine ostao je bez voljene supruge, legendarne glumice Zlate Petković (58), koja je u decembru 2012. preminula posle kraće bolesti. Nakon ovog životnog udarca, muzičar nije tražio novu ljubav, ali sudbina ga je odvela u Novi Sad, gde je upoznao homeopatu Tatjanu Karajanov koja je uspela da osvoji njegovo srce.

 

- Bol i tugu nikada ne bi trebalo potiskivati jer oni mogu da promene čoveka i stvore jedan novi deo ličnosti koji živi i razmišlja na malo drugačiji način. Posle tragičnog događaja nisam ni pomišljao da ću jednog dana biti u ovoj situaciji. Kada sam upoznao Tanju, moje srce ponovo je postalo otvoreno za ljubav i ona se jednostavno desila. Prijatelj me je pozvao na promociju svoje knjige, a među onima koji su pričali o delu, slučajno ili namerno, bili smo i nas dvoje. Tanja je homeopata i dugo se time bavi u Novom Sadu. Zainteresovali su me njena mudrost i elokvencija, a kada sam čuo i njenu pesmu koja je puštena kao deo programa promocije, nešto se prelomilo u meni. Čini mi se da sam joj indirektno izjavio ljubav još tada na sceni, pred svima. I sam sam se začudio šta sam sve lepo izgovorio o njenom glasu. To meni nije bilo svojstveno do tada. To je trenutak koji ne može da se opiše i pamtiću ga uvek – kaže Sanja koji se nije dugo dvoumio da zaprosi Tanju.

 

foto: Zoran Buđić Kobra

- Sama prosidba došla je spontano, a venčali smo se u Sabornoj crkvi sa dva sveštenika i horom da bi se sve nastavilo na predivnom mestu na obali Save. Sunčan dan bio je kao stvoren za žurku na otvorenom i uživanje. Želeli smo da pozovemo samo najužu familiju, ali kako to već biva, sve je preraslo naše planove. Došli su najbliži prijatelji, familija, Balkanika i društvo moga sina Andreja. Teško je reći ko je bio najveseliji. Sve je nekako bilo elegantno i dostojanstveno, onako kako Tanja i ja volimo. Mnogo smo zadovoljni zbog toga, što se vidi i na licima naših gostiju. Bilo je dobre hrane i pića, odlične muzike a lep ambijent učinio je da sve bude savršeno – prepričava muzičar utiske sa svog venčanja i otkriva kako se njegov sin Andrej (32) slaže s njegovom izabranicom.

 

foto: Zoran Buđić Kobra

 

- Sebi i Bogu dugujemo da živimo život i svaka tragedija koja nam se dogodi, mora da se prevaziđe. Posle Zlatine smrti Andrej i ja postali smo još bliskiji. U ovoj situaciji izjavio je da je srećan kada je neko pored mene i kada sam ja zadovoljan. Andrej je pametan dečko i prihvatio je novu situaciju na pravi način. Smatra da je Tanja super i s njom je u odličnim odnosima, a ja sam zbog toga veoma srećan. Iako ima mnogo obaveza oko otvaranja svoje IDJ TV 19. oktobra, našao je vremena da nam pomogne i organizuje sve što se muzike tiče na žurki – ističe Sanja i otkriva da će ići na svadbeno putovanje.

 

foto: Zoran Buđić Kobra

- Imamo mnogo planova da realizujemo do kraja godine, tako da ćemo ići kod prijatelja u Crnu Goru, a neko duže putovanje ostavićemo za kasnije. Tanja planira da otvori holistički centar u kome bi svoje znanje i iskustvo primenila s kolegama na najbolji način. Osim toga, ona se bavi komponovanjem i izvođenjem muzike u terapeutske svrhe i ima svoj duet HILIA sa kojim upravo snima album. Tanja peva, a izvanredna Željka Milošević svira harfu. To će biti umirujuća i blagotvorna muzika za trudnice i bebe. Što se mene tiče, završavam album Balkanike i mislim da će sve biti gotovo do početka novembra. To je nešto potpuno novo, sa svetskim pop-rokom i primesama Balkana i Srbije. Nešto što na prvi pogled izgleda nespojivo. Većina pesama je na engleskom jeziku i uz produkciju Borisa Krstajića mislim da je dobilo jedinstven i prepoznatljiv zvuk koji će proći i u svetu – kaže Sanja Ilić.

 

foto: Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra
foto: Zoran Buđić Kobra

 

makonda-tracker