slavlje na belom dvoru

Veliko kraljevsko venčanje u Srbiji: Hoće li Kejt Midlton i princ Vilijam igrati u kolu usred Beograda?

0
Princ Mihailo Karađorđević, sin princa Tomislava i britanske princeze Linde, nakon građanskog venčanja sa Ljubicom Ljubisavljević u Londonu napraviće pravu srpsku svadbu u Belom dvoru.
foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Kako javljaju domaći mediji, 23. oktobar zakazano je venčanje u Belom dvoru, a pripreme za kraljevsko slavlje je u završnoj fazi.

Prinčevski par Mihailo i Ljubica izuzetno ceni i voli Srbiju i srpske običaje. Goste iz sveta će poslužiti srpskim specijalitetima, a celokupna organizacija venčanja osmišljena je u Srbiji. Mladenačka torta na više spratova biće napravljena u Pančevu, vino stiže sa Oplenca, biće to pravo srpsko venčanje i visoke zvanice iz sveta imaće šta da vide i da nauče", kaže izvor iz kraljevske porodice.

Venčanje u kraljevskoj porodici: Upoznajte Ljubicu, izabranicu Mihaila Karađorđevića (FOTO)

 

Prema njegovim rečima, prestolonaslednik Aleksandar je sam ponudio bračnom paru da se venča u Belom dvoru i da tako započne zajednički život.

Princ Mihailo, unuk kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji je rođen u Londonu, reći će „da“ Ljubici Ljubisavljević, diplomiranoj farmaceutkinji iz Beograda.

 

Kako je princ Mihailo ranije govorio za medije, njih dvoje zbližila je ljubav prema konjima.

 

foto: Dragan Kadić

Ljubica i ja smo počeli da se zabavljamo pre više od četiri godine, nakon što smo se upoznali u jednom restoranu u Beogradu preko zajedničkih prijatelja. Pošto delimo iste vrednosti, vrlo brzo smo postali praktično nerazdvojni", rekao je ranije princ Karađorđević.

Princ Mihailo najviše vremena provodi na Oplencu, za koji ga, kako kaže, vezuju mnoge uspomene.

 

Knez Aleksandar Karađorđević: Odlazak poslednjeg viteza

Voleli bismo da živimo u okolini Beograda kako bismo mogli da gajimo konje i uvek budemo okruženi prirodom. Naša želja da je da se bavimo raznim društvenokorisnim projektima u našoj zemlji. Moj otac, princ Tomislav, obožavao je Srbiju i poslednje godine svog života proveo je na Oplencu", kaže on.

Mladenci će pred bogom reći „da“ u crkvi Karađorđevića na Oplencu, odakle će pravo u Beli dvor, gde će na crvenom tepihu dočekati zvanice iz zemlje i sveta.

Na svadbu će doći i neko iz britanske kraljevske porodice, ali se to ime još drži u tajnosti, ali takođe će svojim prisustvom uveličati ovu svadbu i predstavnici drugih kraljevskih porodica", kaže naš sagovornik.

 

 

makonda-tracker