ništa nije prećutala

Osećala sam se kao jagnje koje vode na klanje: Potresna ispovest princeze Dajane o poslednjim satima pred venčanje

0

Niko nije mogao ni da sanja u kakvom stanju je bila Ledi Dajana u danima pre i posle venčanja koje je uživo pratilo 750 miliona gledalaca

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nedavno objavljeni transkripti audio snimaka koje je princeza Dajana slala Endrjuu Mortonu, autoru njene biografije "Diana: Her True Story", otkrivaju datalje o njenom venčanju i braku sa princom Čarlsom i njegovoj aferi sa Kamilom Parker Bouls, piše Daily mail.

Dajana je odlučila da ispriča svoju priču, a Mortonu je snimke slala preko posrednika. Jedini njen uslov je bio da se ne sazna da je ona odavala ikakve informacije.

 

Krvavi trag britanske krune : 20 godina od smrti Ledi Di (VIDEO)

"Venčali smo se u sredu. U ponedeljak (27. jula 1981.) smo bili na poslednjoj probi i već tada sve kamere su bile uperene u nas. Shvatila sam kako će izgledati moja svadba. Isplakala sam se. Slomila sam se zbog raznih stvari. Čak je i priča sa Kamilom postala aktuelna tokom naše veridbe. Očajnički sam pokušavala zrelo da se odnosim prema celoj situaciji, ali nisam imala nikakvih temelja za tako nešto i nisam ni sa kim mogla o tome da pričam", rekla je Dajana i prisetila se da su ona i Čarls bili jako umorni na dan venčanja.

On joj je veče pre "velikog dana" poslao prsten i poruku.

"Jako sam ponosan na tebe. Kada sutra dođeš u crkvu, ja ću te čekati pred oltarom. Samo ih sve gledaj u oči i 'sredi ih'", pisalo je u njoj.

Dajana je noć pre svadbe imala jednu od gorih "bulimičnih epizoda".

 

foto: Profimedia

"Pojela sam sve što sam mogla da pronađem. Niko nije razumeo šta se događa. Sve je bilo obavijeno velom tajne. To veče bilo mi je loše, a to je bio i pokazatelj stvari koje slede", ispričala je ona.

Uoči same svadbe bila je jako mirna.

"Bila sam jako, jako mirna, smrtno mirna. Osećala sam se kao jagnje koje vode na klanje. Nisam mogla ništa da uradim. Uoči venčanja provela sam svoju poslednju noć slobode sa sestrom Džejn u Klarens Hausu", poverila se Mortonu.

Prisetila se da je, dok je koračala prema oltaru, pogledom tražila Kamilu, jer je znala da je tu negde.

"Sećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog budućeg supruga da nisam mogla da skrenem pogled sa njega. Zaista sam mislila da sam najsrećnija devojka na svetu. On će se brinuti o meni do kraja života. Eto, jako sam pogrešila sa tom pretpostavkom", prisetila se.

Dajana je tokom poziranja nakon venčanja shvatila i da je pred njom velika uloga, ali nije znala šta će morati da radi i zbog toga ju je hvatala panika.

Nikada nisam zaista pokušala da otkažem venčanje, ali najgori trenutak je došao kada smo došli u Broudlends, gde smo proveli prvi deo našeg medenog meseca. Mislila sam da sam samo loše volje i imala sam veliku nadu u sebi, koja je nestala kroz dan ili dva. Tokom prvog dela medenog meseca, Čarls je sve vreme čitao knjige koje smo onda morali tokom ručka da analiziramo. U drugom delu medenog meseca, koji smo proveli na jahti, svako veče smo morali da zabavljamo sve najvažnije ljude u zemlji. Uopšte nismo imali vremena za sebe i jako teško sam to prihvatala", ispričala je Dajana.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker