iskreno o roditeljstvu

Vladimir Stojković otkriva svoju nežniju stranu: Od sada ću biti bolji otac

0

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković nedavno je dobio još jedno dete, što je u njemu probudilo želju da na Karaburmi otvori vrtić, ali i da najavi dodatno proširenje sopstvene porodice, a kaže i da će napraviti ozbiljne promene u odgajanju drugog sina jer je kod sebe uvideo greške koje bi voleo da ispravi

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Vladimir Stojković (33) već je prošao put fudbalske slave. U bogatoj karijeri promenio je više klubova, a sada brani boje srpske reprezentacije. Dok na poslovnom planu rezultati idu kao po loju, Stojković i dalje smatra kako treba da se dokaže i kao otac. Istina, iz prvog braka sa Bojanom Rajić ima šestogodišnjeg sina Lava, ali sa malim Vladanom, kog je dobio krajem februara, želi mnoge stvari da uradi drugačije. Vladimirova nova supruga Valentina, kojoj je ovo prvo dete, tvrdi da veliku podršku u snalaženju oko bebe ima u svom mužu.

 

- Divan je kao otac i veoma požrtvovan. Zajedno smo bili u Engleskoj mesec dana, gde mi je pomagao oko kupanja bebe i svih ostalih stvari – priča Valentina iz čijeg pogleda ne može da se sakrije koliko je privržena suprugu.

 

Vladimir i Valentina Stojković: Odveli smo naslednika u Englesku
 

Vladimir kaže da se mama odlično snalazi sa bebom i kako je sama pazila sina mesec dana bez ičije pomoći dok je on bio na treninzima. Dok je ona, prirodno, ovih dana najviše uz bebu, fudbaler se trudi da svoje slobodno vreme posveti i njoj. Međutim, sinčić ih je potpuno obuzeo. Deca su sada centar Vladimirovog sveta i u skladu s tim osećanjem, odlučio je da na Karaburmi otvori vrtić.

foto: Vladimir Šporčić

 

S racionalne strane, on to pravda potrebom grada za ovakvim objektima, jer su liste čekanja za vrtiće danas predugačke. Osim toga, vrtići pružaju šansu umornim mamama da pronađu malo vremena za sebe. Naravno, Stojković ne može a da ne okrene stvari i na šalu:

 

- Baš sam nedavno rekao da vrtić otvaram zato što smanjujem račune, jer planiram da imam još dece. Nisam mislio na čitavu reprezentaciju, ali još dvoje, to bi bila neka realna želja. Pošto imam dva sina, voleo bih da dobijem i ćerku, ali videćemo – iskren je fudbaler koji je sa dolaskom drugog deteta vidno smireniji i nežniji.

 

Njihov razvod su pratili razni tračevi, a onda je jedan susret otkrio istinu: Bojana Rajić progovorila o odnosu sa Stojkovićem
 

Dečaci se sve bolje slažu, mada je prisutna i doza ljubomore od strane starijeg potomka.

 

- Lav je napunio šest godina i pomalo je ljubomoran što nije u centru pažnje, ali ne shvata da se zapravo sve i dalje vrti oko njega. Pravimo kompromis i kad god dođe kod nas, ja sam s njim. Malo mu smeta što njegovog brata stalno presvlačimo i nosimo u naručju, ali već je bolje nego u početku – priča Vladimir i priznaje da mu je teško palo što sa prvim sinom nije provodio više vremena i taj propust želi da ispravi.

 

- Sa Lavom nisam imao mnogo prilike da se pokažem u roditeljskoj ulozi jer je brzo otišao od mene. Dođe na dva-tri meseca pa se vrati kod mame, a posle je ponovo sedam ili deset dana sa mnom. Viđam ga kad god mogu i kad god to poželim – kaže golman.


 

Porodični trenutak iz doma Vladimira Stojkovića: Moja beba! (FOTO)

 

Ozbiljan je kada kaže da će se s drugim sinom drugačije ponašati i to ovako objašnjava:

 

- Vladan je još mali, ali siguran sam da će naš odnos biti malo drugačiji jer mu neću dozvoljavati sve ono što sam dopuštao Lavu. To sam radio iz griže savesti zato što nije stalno bio uz mene.

foto: Vladimir Šporčić

Kaže da će se truditi da bude dobar tata i neće mu se potkrasti greška da razmazi svoju decu.

 

- Voleo bih da budu dobri ljudi, a posle ćemo videti čime će se baviti. Svakako ću ih usmeravati ka sportu, ali nisam poput nekih očeva i ne želim da ih prisiljavam na to ako nemaju talenta. Ukoliko bi ipak završili na terenu, ne bi bilo nikakvih povlastica, barem ne s moje strane. Pustio bih ih da se izbore za sebe, kao što sam se ja borio kada su me maltretirali. Nikada ne bih pozvao nekoga za svog sina. Kada sam imao 13 godina, izašao sam na ulicu i borio se – kaže Vladimir.

 

Tekst je preuzet iz 609. broja magazina Story

makonda-tracker